MMA

Gaethje: Tony Ferguson nikada nije bio elitni borac

Justin Gaethje je pobjedom protiv Tony Ferguson u svibnju prošle godine osvojio privremeni naslov UFC-ova prvaka. Highlight je dvoboj završio tehničkim nokautom u petoj rundi i prekinuo Fergusonov niz od 12 pobjeda. Pet i pol mjeseci kasnije Gaethje je dobio priliku boriti se protiv Khabiba Nurmagomedova za pojas prvaka, ali taj je meč izgubio ‘triangle chokeom’. Američki borac nedavno se prisjetio borbe protiv Fergusona.

– Tony je takav borac. Njegovi protivnici u oktogon stalno ulaze u kaosu i ne stvaraju potreban prostor oko sebe. Ne znam zašto Pettis i Cerrone nisu napravili ono što sam ja učinio. Mislim da se to uvijek može napraviti – kazao je Justin Gaethje i dodao:

– Pomoglo mi je i što nije bilo gledatelja u dvorani, pa sam se mogao potpuno usredotočiti na protivnika. To mnogo znači kada se borite protiv Tonyja jer njegovo lice tjera na borbu. Ferguson nije gotov, ali nije elitni borac lake kategorije. Mislim da to nikad nije ni bio. Njegove vještine bile su vrlo učinkovite protiv boraca koji se protiv njega nisu znali boriti.

Ferguson je kasnije izgubio i protiv Charlesa Oliveire. Brazilac je u prosincu na UFC 249 priredbi pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

– Oliveira me impresionirao – istaknuo je Justin Gaethje i zaključio:

– Tony više nije bio ista osoba, a nitko ne može biti nakon toliko udaraca u glavu. Poslije se borite s manje samopouzdanja, a to je Fergusona dosad činilo opasnim. Izgubio je samopouzdanje.

Odgovori

Back to top button