MMA

Francisov trener želi da se Ngannou dogodine bori protiv Jona Jonesa

Prvak UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou još se oporavlja od operacije koljena koja je obavljena nekoliko tjedana nakon što je u siječnju obranio pojas protiv Ciryla Ganea.

Odmah je bio jasno kako će Kamerunac biti odsutan neko duže vrijeme, pa se zavrtjela priča o mogućoj borbi za privremeni naslov.

Nekoliko je boraca bilo uključeno u tu priču, a najčešće su se spominjali Stipe Miočić i Jon Jones, kao logičan izbor za meč koji bi trebao dati privremenog prvaka.

Sada bi konkurencija mogla biti još oštrija, jer bi se u nju mogao uključiti pobjednik dvoboja Tuivasa – Gane, koji se ovog vikenda bore u Parizu, te Curtis Blaydes, koji je nedavno bio bolji od Toma Aspinalla.

No pitanje je želi li uopće UFC organizirati borbu za privremenog prvaka teške kategorije ili ima neke druge planove.

Francisov trener Eric Nicksick smatra kako bi sljedeća borba Ngannoua trebala biti protiv Jona Jonesa.

– Svi želio borbu protiv Jonesa. On se nije borio dvije i pol godine, pa ako neće biti spreman za prosinac možemo to napraviti početkom sljedeće godine, vidjet ćemo kakav UFC ima raspored. Ngannou bi se trebao boriti protiv Jonesa ili Miočića, ali ako bih već birao, onda je to Jon – istaknuo je Eric Nicksick, te dodao:

– Kada se Francis ozlijedio znali smo da će trebati operacija, a onda slijedi i dulji oporavak. Mislim kako je prosinac blizu, pa možda do tada neće biti spreman za povratak. Ali s Francisom se nikad ne zna, može se vratiti i odmah biti spreman za borbu, ali ne znamo kakvi su UFC-ovi planovi.

Odgovori

Back to top button