MMA

Francis Ngannou za Jona Jonesa kaže kako više uživa u borbama na Twitteru nego u oktogonu

Prvak UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou uspješno je prebrodio prvu ovogodišnju prepreku. Kamerunac je nedavno prvi put obranio naslov pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca Ciryla Ganea.

No pred Predatorom je nova bitka, a to je produljenje suradnje s UFC-om i potpisivanje novog ugovora.

Ngannou želi neke dopune u ugovoru, no pitanje je hoće li čelnici najveće svjetske MMA promocije ispuniti njegove zahtjeve.

Najavio je i operaciju koljena zbog koje ga u oktogonu neće biti sljedećih devet mjeseci.

Nakon uspješne obrane pojasa prvaka, mnoge zanima je li njegov sljedeći protivnik Jon Jones.

Francis bi se radio borio protiv njega, ali nije siguran hoće li se Bones vratiti borbama.

– Ne znam želi li se Jon Jones boriti ili ne. Trenutačno više uživa u borbama na Twitteru nego u oktogonu – kazao je Francis Ngannou i dodao:

– Dosad se pokazalo da mogu čekati godinu dana na obranu naslova, barem je tako u teškoj kategoriji. Već duže vremena imamo jednu obranu titule godišnje, pa mislim da moje odsustvo neće predstavljati problem.

Naime, Ngannou bi u ožujku trebao ići na operaciju koljena. Prvo će posjetiti rodni Kamerun, a kada se vrati podvrgnut će se operativnom zahvatu.

To bi moglo dovesti do nove borbe za privremenog prvaka. Jon Jones mogao bi svoj debi u teškoj kategoriji imati sredinom godine.

A idealni protivnik bio bi Stipe Miočić kao drugorangirani izazivač. Američko-hrvatski borac zadnji nastup imao je lani u ožujku kada je protiv Ngannoua izgubio pojas prvaka.

Odgovori

Back to top button