Boks

Gassiev i Ruiz odbili Hrgovića, obojica tvrde da su ozlijeđeni

Popis boksača koji su odbili meč protiv našeg Filipa Hrgovića produžio se za još dva imena. Murat Gassiev i Andy Ruiz Jr. i službeno su zahvalili na IBF-ovoj ponudi za eliminacijsku borbu za izazivača.

Dvojica bivših svjetskih prvaka odbili su IBF uz objašnjenje kako su ozlijeđeni te im treba neko vrijeme za oporavak.

Gassiev i Ruiz tako su produžili popis boraca koji trenutačno ne žele borbu protiv Hrgovića.

Murat je zbog ozljede otkazao meč koji je bio dogovoren lani za 25. prosinca, a Ruiz se nije borio od svibnja kada je u prvom meču nakon godinu i pol dana pauze pobijedio Chrisa Arreolu.

Početkom godine IBF-ovu ponudu su odbili Luis Ortiz i Joseph Parker, potom je Tony Yoka morao odustati, jer ima dogovoren meč protiv Marina Bakolea, Joe Joyce ne može prihvatiti borbu, jer se i on oporavlja od ozljede, a Agit Kabayel ima također dogovorenu borbu protiv Marca Hucka.

Sljedeći koji će dobiti IBF-ov poziv su Demsey McKean i Zhilei Zhang.

McKeana se već ranije povezivalo s Hrgovićem, no Australac ima dogovoren meč protiv Argentinca Ariela Estebana Bracamontea za 27. veljače na Matchroomovoj priredbi.

No ako Demsey ne prihvati tada se dolazi do Zhileija Zhanga koji je već nekoliko puta istaknuo želju boriti se protiv hrvatskog teškaša.

Kinez je osvajač srebrne medalje iz Pekinga 2008. godine i već je prihvatio sve uvjete koji se nude u meču protiv Hrgovića.

Odgovori

Back to top button