MMA

Francis Ngannou pojas UFC-ova prvaka brani 22. siječnja protiv Cyrila Ganea

Najjača svjetska MMA organizacija potvrdila je kako će Francis Ngannou pojas UFC-ova prvaka teške kategorije braniti protiv Francuza Cyrila Ganea.

Kamerunski udarač će naslov, koji je u ožujku osvojio u meču protiv Stipe Miočića, prvi put braniti 22. siječnja na UFC 270 priredbi u Anaheimu.

Meksikanac Brandon Moreno će na istoj priredbi braniti naslov u muha kategoriji u trećem okršaju u nizu protiv Brazilca Deivesona Figueireda.

Prvi meč imali su u prosincu prošle godine, a nakon pet rundi fantastične borbe okršaje je završio neodlučeno i Figueiredo je obranio pojas.

U revanšu je Moreno bio mnogo odlučniji, dominirao je tijekom cijelog dvoboja, te je do trijumfa stigao gušenjem (rear-naked choke) u trećoj rundi.

Ngannou se nada kako će nakon meča protiv Cyrila Ganea dobiti novi i nešto bolje plaćeni ugovor s UFC-om.

– Želim barem malo poštovanja. Neke se stvari moraju posložiti, ali moram osjetiti da im je u UFC-u stalo do mene. Nisam nominiran za pojas prvaka, njega sam osvojio u borbi – istaknuo je nedavno Francis Ngannou i dodao:

– Još nisam potpisao novi ugovor, jer nisu iznijeli pravu ponudu. Imam osjećaj kako nisam zaštićen. U dvije godine sam imao dvije borbe i morao sam posuđivati novac, a za to nikoga nije bilo briga. Želim bolje uvjete i biti plaćen koliko zaslužujem.

Odgovori

Back to top button