MMA

Francis Ngannou otkrio što je tražio za ostanak u UFC-u

Dojučerašnji UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou gostovao je kod Ariela Helwanija u emisiji The MMA Hour.

Kamerunac je u posljednje vrijeme bio u lošim odnosima s promocijom i bio je spreman otići ne ispuni li UFC neke od njegovih uvjeta. Ngannou je otkrio što je tražio od UFC-a.

– Očekivao sam da će ispuniti barem jedan ili dva moja zahtjeva. Tražio sam pravo na sponzore, jer smo u tome zakinuti. Nisu mi dali zdravstveno osiguranje. Želio sam odvjetnika koji bi zastupao borce, ni to mi nisu mogli ispuniti. Neka znaju što nam nedostaje – rekao je Francis Ngannou, te skrenuo pažnju kako za takav dogovor treba razumijevanje druge strane:

– Mnogo sam toga tražio i nisam očekivao da će ih sve ispuniti. Želio sam da barem o tome razmisle…

Bivši prvak ističe kako ni s novim ugovor ne bi bio slobodan i raditi što želi.

– Ostao bih bez ikakvih prava i moći, jer bih sve dao njima. Vidio sam što se dogodi kada krenu koristiti tu moć, nisam želio da i ja kroz to prolazim – istaknuo je Francis Ngannou i podvukao:

– Trenutačno zdravstveno osiguranje meni nije problem, ali je za one borce koji su na dnu ljestvice. Oni si ne mogu priuštiti osiguranje. I ja sam bio gdje i oni, to nosim u srcu. A kada smo razgovarali o plaći, imao sam se osjećao kao da su mi u lice bacili svežanj novčanica. Kao – uzmi taj novac i zašuti, ali to se neće dogoditi.

Odgovori

Back to top button