Boks

Arum: Usyk želi 50-50 za borbu protiv Furyja, to nije u redu budu li boksali na Wembleyu

Promotori Bob Arum i Frank Warren čekaju ponudu iz Saudijske Arabije koja želi ugostiti dvojicu najboljih teškaša u borbu za ujedinjenje naslova, svi se nadaju kako će se meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka dogoditi ovog proljeća.

No ne bude li ponuda prihvatljiva, Arum je izjavio kako imaju rezervni plan dovesti tu borbu na Wembleyju.

Lani je na tom londonskom stadionu pred 94.000 navijača, Fury u šestoj rundi nokautirao Dilliana Whytea i obranio pojas WBC-ova prvaka. Navodno je i Usyk spreman boriti se na Wembleyju protiv Furyja.

Ukrajinski boksač je u rujnu 2021. na stadionu Tottenhama pobijedio Anthonyja Joshuu, te osvojio IBF, IBO, WBA i WBO pojaseve, a lani ih je i obranio u revanšu u Džedi.

– Bude li ponuda Saudijske Arabije prava, svi smo se složili da ćemo je prihvatiti – rekao je Furyjev promotor Bob Arum i dodao:

– Ako ne, boksački meč između Furyja i Usyka bit će na Wembleyu.

Borba između Furyja (33-0-1, 24 KO) i Usyka (20-0, 13 KO) dati će apsolutnog prvaka teške kategorije.

– Borci su pristali na borbu. Razgovarao sam s Frankom Warrenom i dajemo im rok do kraja tjedna za njihovu ponudu. Vjerujem da će ona doći, a ako ne, onda ćemo se boriti na Wembleyu. A onda bismo morali razgovarati o podjeli honorara, Usyk želi 50-50. To nije u redu ako je borba na Wembleyu jer će na borbi biti 95.000 Britanaca i veliki britanski novac od ‘P4P’-a, tako da Tyson zaslužuje lavovski dio zarade – kazao je Bob Arum i zaključio:

– No nećemo doći do toga budu li se uključili ulagači iz Saudijske Arabija, jer način na koji rade je da sklapaju dogovore sa svakim od boraca. Natjerali su nas da vjerujemo da će doći s prijedlogom tjedan. A vjerovat ću tek kad vidim njihovu ponudu.

Saudijski investitori lani su platili pozamašan iznos kako bi doveli revanš između Usyka i Joshue u svoju zemlju. Omogućili su taj dogovor s Eddiejem Hearnom iz Matchroom Boxinga, čija tvrtka promovira AJ-a.

Odgovori

Back to top button