MMA

Francis Ngannou ističe kako meč protiv Ciryla Ganea nije okršaj na razini borbe s Jonom Jonesom

Prvak UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou nedavno je progovorio o odnosu s poslodavcima, te kako ima osjećaj da mu najjača svjetska MMA organizacija želi narušiti ugled.

Posebno ga je zasmetalo što su organizirali borbu za privremeni pojas prvaka u kojoj je Ciryl Gane svladao Derricka Lewisa.

Kamerunski udarač je krajem ožujka osvojio naslov teškaškog prvaka pobjedom protiv Stipe Miočića, te se nadao meč s Jon Jonesom.

Kako se to nije realiziralo, Ngannoua sada čeka okršaj protiv bivšeg klupskog kolege Ganea.

Njihov meč trebao bi se dogoditi na UFC-ovoj priredbi koja je zakazana za 22. siječnja. Borba protiv Francuza nije ona kojoj se nadao…

– Svaka borba nosi određenu opasnost. Gane je dobar protivnik, ali taj okršaj nije na razini borbe s Jonom Jonesom. Ne trebam posebno isticati kako je Jon mnogo atraktivniji suparnik i to ne može biti isto – kazao je Francis Ngannou i dodao:

– Trenutačno ne mogu znati što će se dogoditi i zato se time ne opterećujem. Volio bih se boriti protiv Jonesa, ali više nisam siguran da bi se taj meč mogao organizirati.

Jonesa se nakon privođenja u Las Vegasu zbog optužbe za obiteljsko nasilje uskoro mora pojaviti na sudu.

U međuvremenu je preko društvenih mreža najavio kako okreće novu stranicu u životu, te bi od njega mogli uskoro saznati i neke nove detalje vezane za karijeru.

A Ngannou je zasad Jones najmanja briga. Kamerunac sljedeće godine prvi put brani pojas prvaka teške kategorije.

– Nemam problema sa Cirylom, bit će to meč kao i svaki drugi. Borba je za mene posao i to shvaćam na takav način – podvukao je Francis Ngannou.

Odgovori

Back to top button