MMA

Figueiredo traži borbu protiv Morena u Brazilu, privremeni prvak je prihvatio ponudu

Brandon Moreno stigao je do još jedne velike pobjede u karijeri. Meksički borac je u sunaslovnoj borbi UFC 277 priredbe u Dallasu prekidom u trećoj rundi pobijedio Novozelanđanina Kaija Karu-Francea i osvojio pojas privremenog prvaka muha kategorije.

Moreno se tri puta borio za naslov protiv Deivesona Figueireda, prvi meč je završio remijem, u drugom je pobijedio ‘submissionom’ (rear-naked choke) u trećoj rundi, a onda je u siječnju ove godine izgubio pojas.

Brazilac je nakon okršaja izjavio kako pojas želi braniti protiv nekog drugog borca. No kako prvaka neće biti neko vrijeme dok ne zaliječi ozljedu, UFC je organizirao meč za privremeni naslov.

Moreno je pobijedio i izborio novu priliku boriti se za pojas prvaka. Prvak Deiveson Figueiredo bio je u publici, te se pridružio Brandonu u oktogonu.

– Želio sam tijekom ‘fight weeka‘ istresti svoju ljutnju prema Deivesonu Figueiredu. No onda sam se sjetio supruge i kćerke koje me upravo gledaju. Pred svojom kćerkom želim biti onakav kakvog me zna, sada imam priliku biti dobar primjer prema njoj, svojoj obitelji i cijelom svijetu – kazao je Brandon Moreno, te se obratio Figueiredo

– Čovječe, ne mrzim te. Nemam ništa protiv tebe. Opraštam ti i tražim od tebe da i ti meni oprostiš ako sam ti učinio išta loše. Želim se protiv tebe boriti u prosincu. Kažeš da si bolje i ja sam odlično – rekao je Meksikanac i pružio ruku protivniku.

Brazilac je pristao na rukovanje, te je zagrlio Morena.

– Večeras je Brandonova noć! Osvojio je pojas i poštujem ga. A i vi koji negodujete možete naučiti što je to, jer ovdje su dvojica boraca koji poštuju jedan drugog. Ovdje smo da vam priuštimo show – rekao je Deiveson Figueiredo i dodao:

– Želim da se taj meč dogodi u Brazilu, hoću se boriti na domaćem terenu. Mnogo puta smo se borili na tvom terenu.

Moreno je prihvatio ponudu:

– Može, spreman sam. Nije mi važno gdje ćemo se boriti.

Odgovori

Back to top button