MMA

Amanda Nunes svladala Juliannu Peñu i vratila pojas prvakinje, Moreno i Pavlovič slavili prekidom

Amanda Nunes (22-5) revanširala se Julianni Peñi (11-5) za poraz u prošloj borbi i vratila pojas UFC-ove prvakinje bantam kategorije.

U glavnoj borbi UFC 277 priredbe u American Airlines Center dvorani u Dallasu, brazilska borkinja je u fantastičnom meč prepunom akcije i krvi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Juliannu.

Amanda je u meč ušla iz kontragarda, no Julianna je bila oprezna, pa je početak meča prošao u odmjeravanju snaga.

Brazilka je bila mnogo aktivnija u borbi na nogama, no prvakinja je u završnici runde uzvratila sjajnim boksačkim kombinacija.

U nastavku je Amanda sjajno kontrolirala suparnicu koja je u jednom trenutku uzdrmana završila na leđima.

Uspjela se vratiti na noge, no brazilska borkinja je još jednom sjajno pogodila desnom kontrom, te se prvakinja ponovno našla na leđima.

Amanda je sjajno kontrolirala meč, a do kraj runde još je jednom poslala Juliannu na tlo.

Sredinom treće runde Amanda je potvrdila dominaciju, te je ponovno rušila protivnicu i nastavila pogađati laktovima. Napravila je ozbiljnu posjekotinu na Julianninoj glavi.

U posljednje dvije runde borba se uglavnom vodila na tlu u kojoj je Amanda ponovno imala glavnu riječ.

Julianna je znala da gubi borbu, pa je tražila ‘submission’, ali do njega nije stigla. Krv koja je obilno curila iz posjekotine očito je smetalo prvakinji u završnici meča.

Amanda Nunes je tako ponovno postala dvostruka UFC-ova prvakinja. Uz naslov u perolakoj kategoriji opet je dodala i titulu u bantamu.

Bivši prvak muha kategorije Brandon Moreno (20-6-2) još je jednom dokazao svoju kvalitetu.

Meksički borac je u sunaslovnoj borbi prekidom u trećoj rundi svladao Novozelanđanina Kaija Karu-Francea (24-10, 1NC).

Brandon je tako i u drugom međusobnom dvoboju bio uspješniji od Kaija, u prvom meču 2019. pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Meksikanac je u ovu borbu ušao nešto napetiji, te mu je trebalo neko vrijeme da izađe iz grča. Možda mu je u tome pogađao i protivnik koji ga u drugoj minuti pogodio u bolno mjesto, pa je meč na trenutak bio prekinut.

Moreno je u drugoj rundi bio mnogo opušteniji, te je počeo pogađati prednjim direktom, dok je Kara-France uzvraća desnim ‘low kickom’.

Kako je meč odmicao bivši prvak je počeo dominirati u borbi na nogama.

Početkom treće runde Novozelanđanin je rušio Morena te mu napravio posjekotinu ispod oka. Nakon što su se vrati na noge, Brandon je ubacio u višu brzinu.

Meksikanac je u jednom trenutku iskoristio nepažnju protivnika i sjajnim lijevim ‘middle kickom’ pogodio Kaija koji je s bolnom grimasom na licu pao na tlo. Serijom udaraca iz gornje pozicije završio je posao.

U meču teške kategorije Rus Sergej Pavlovič (16-1) je prekidom u 55 sekundi svladao američkog borca Derricka Lewisa (26-10, 1NC) i stigao do četvrte pobjede u nizu.

Crnoj zvijeri je to bio treći poraz u posljednje četiri borbe. Sva tri poraza pretrpio je prekidom.

Pavlovič je prvo snažno uzdrmao protivnika koji je nakon fantastične serije udaraca pao na tlo. Ruski borac je nastavio udarati, te je sudac Dan Miragliotta prekinuo meč.

Lewis je negodovao zbog ranog prekida borbe, ali na kraju se morao pomiriti s porazom.

Pavlovič je uoči okršaja protiv Crne zvijeri bio 11. na ljestvici izazivača, te će nakon ove pobjede skočiti u poretku.

Alexandre Pantoja (25-5) je u meču muha kategorije ‘submissionom’ (neck crank) svladao Alexa Pereza (24-7). Brazilac je odmah krenuo agresivno, te je za manje od minute srušio protivnika.

Perez se uspio vratiti na noge, ali je Pantoja ostao na njegovim leđim. U toj poziciji uspio je zaključati (neck crank) Perezov vrat, koji je predao borbu. Alexandru Pantoji to je bila treća pobjeda u nizu.

U obračunu visokorangiranih izazivača poluteške kategorije Dagestanac Magomed Ankalaev (18-1) je prekidom u drugoj rundi svladao domaćeg borca Anthonyja Smitha (36-17). Ankalaevu je to bila deveta pobjeda u nizu.

Obojica su oprezno ušli u meč bez mnogo rizika. Dagestanski borac je bio nešto aktivniji u prvoj rundi. Smith se u pauzi požalio na ozljedu gležnja. Amerikanac je u nastavku tražio rušenje.

Polovicom druge runde Ankalaev je serijom sjajnih udaraca pogađao Smitha, koji je pokrio glavu i nije se aktivno branio.

Sudac je od njega tražio aktivniju borbu, a kako to nije mogao pružiti, meč je prekinut. Amerikanca je očito mučila ozljeda gležnja.

Rezultati UFC 277 priredbe:

Amanda Nunes def. Julianna Peña – jednoglasna odluka sudaca (50–45, 50–44, 50–43)
Brandon Moreno def. Kai Kara-France – TKO, 3. runda (4:34)
Sergej Pavlovič def. Derrick Lewis – TKO, 1. runda (0:55)
Alexandre Pantoja def. Alex Perez – Submission (neck crank), 1. runda (1:31)
Magomed Ankalaev def. Anthony Smith – TKO, 2. runda (3:09)

Uvodne borbe:

Alex Morono def. Matthew Semelsberger – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 30–27)
Drew Dober def. Rafael Alves – KO, 3. runda (1:30)
Hamdy Abdelwahab def. Don’Tale Mayes – podijeljena odluka sudaca (29–28, 28–29, 29–28)
Drakkar Klose def. Rafa García – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 29–28)
Michael Morales def. Adam Fugitt – TKO, 3. runda (1:09)
Joselyne Edwards def. Ji Yeon Kim – podijeljena odluka sudaca (28–29, 29–28, 30–27)
Nicolae Negumereanu def. Ihor Potieria – TKO, 2. runda (3:33)
Orion Cosce def. Mike Mathetha – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 29–28).

Odgovori

Back to top button