MMA

Fedor Emelianenko izdvojio dvije najteže borbe u karijeri, jedna je bila protiv Cro Copa

Fedor Emelianenko svoju posljednju MMA borbu u bogatoj karijeri trebao bi imati u siječnju sljedećeg godine.

Naime, 45-godišnji legendarni ruski borac je prije nekoliko dana izjavio kako imao još jedno borbu u ugovoru s Bellatorom, te odlazi u mirovinu.

– Imam još jednu borbu u Bellatoru i to će mi vjerojatno biti posljednji meč u karijeri. Borba će se održati u siječnju – kazao je Fedor Emelianenko.

Šampion Pridea i višestruki svjetski prvak u sambu je tijekom karijere, koja je počela 2000. godine, izborio 40 pobjeda, imao je šest poraz, a jedna je borba poništena.

U posljednja dva nastupa izborio je dvije uvjerljive pobjede protiv Quintona Rampagea Jacksona (2019.) i Timothyja Johnsona (2021.).

Zadnji poraz je pretrpio u siječnju 2019. kada je prekidom nakon 35 sekundi izgubio protiv Ryana Badera.

Upravo bi taj američki borac mogao biti posljednji protivnik legendarnom Fedoru.

Rus je u travnju izjavio kako se za kraj želi boriti za naslov Bellatorova prvaka teške kategorije, a to je trenutačno Bader.

Emelianenko je u Bellatoru od 2017. i u šest mečeva izborio je četiri pobjede i dva poraza.

Na nedavnoj presici pitali li su ga da izdvoji najtežu borbu u karijeri.

– To će sigurno biti moj posljednji meč – kazao je Fedor Emelianenko, pa spomenuo dvojicu protivnika koji su mu posebno obilježili karijeru:

– Dvije su borbe za mene bile posebno teške, ali i vrlo zanimljive. To su mečevi protiv Antonia Rodriga Nogueire i Mirka Cro Copa.

Fedor Emelianenko je u prosincu 2004. u Saitami obranio naslov prvaka u Prideu pobjedom protiv Brazilca Antonija Rodriga Nogueire, a godinu kasnije u kolovozu to je isto ponovio, ali protiv hrvatske borilačke legende Mirka Filipovića. U oba je meča slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Odgovori

Back to top button