MMA

Fedor Emelianenko dobio protivnika za Bellatorovu priredbu u Moskvi

Fedor Emelianenko (39-6, 1 NC) dugo je čekao protivnika za Bellatorovu priredbu koja će se 23. listopada održati u Moskvi. Na popisu potencijalnih kandidata bili su Junior dos Santos i Alistair Overeem, a neki su se i sami nudili poput Fabricija Werduma i Josha Barnetta.

No nitko od njih neće dobiti priliku boriti se protiv ruske MMA legende. Fedorov suparnik bit će Timothy Johnson (15-7-0), a borba je dogovorena na tri runde.

Američki borac imao je sedam borbi u UFC-u (4-3), a posljednjih šest u Bellatoru (3-3). Johnson je nakon tri pobjede u nizu, u posljednjem okršaju izgubio jednoglasnom odlukom sudaca protiv Valentina Moldavskog.

Emelianenko je jedan od najvećih boraca u povijesti MMA. Zadnji nastup imao je u prosincu 2019. kada je nokautom u prvoj rundi svladao Quintona Jacksona.

U Bellatoru je dosad imao pet borbi (3-2) i borio se protiv bivših UFC-ovih boraca. Uz Rampagea je pobijedio Franka Mira i Chaela Sonnena, a izgubio od Ryana Badera i Matta Mitrionea. Sve borbe su završile nokautom.

Odgovori

Back to top button