MMA

Dana White potvrdio kako je Stipe Miočić prihvatio borbu protiv Jona Jonesa

Stipe Miočić je u ožujku na UFC 260 priredbi ostao bez pojasa prvaka teške kategorije. Američko-hrvatski MMA borac je u drugoj rundi izgubio nokautom protiv Francisa Ngannoua.

Nakon tog poraza Miočić je uzeo malo pauze, no u UFC-u im nije bio u kombinacijama kako bi možda dobio uzvratnu. U mjesecima koji su dolazili uglavnom su se spominjali Derrick Lewis i Jon Jones.

I onda je dogovorena borba za privremeni naslov između Lewisa i Ciryla Ganea koja će se održati ovog vikenda na UFC 265 priredbi u Houstonu.

Pobjednik tog dvoboja dobit će priliku napasti pojas prvaka protiv Ngannoua. Naravno, Stipe je nezadovoljan razvojem događaja u vrhu teške kategorije i smatra kako bi trebao on dobiti priliku vratiti naslov.

No UFC-ov šef Dana White ima drugačije planove te je objasnio trenutačnu situaciju s Jonom Jonesom, koji još čeka debi među teškašima.

– S Jonesom sam uvijek imao takav odnos. Čekamo ga, on zna kada bude spreman za borbu. Sada idemo u Houston gdje se bore Derrick Lewis i Ciryl Gane. Pobjednik će dobit priliku boriti se protiv Francisa Ngannoua – kazao je Dana White i dodao:

– A Jon Jones se može boriti protiv pobjednika te borbe ili protiv Stipe Miočića. Stipe je prihvatio borbu protiv Jonesa i spreman je za taj obračun.

White je time pokazao koliko cijeni Jonesa, jer bivši prvak poluteške kategorije može čak birati borbu protiv Miočića, kao svoju premijeru u teškoj kategoriji ili može odmah zatražiti meča za naslov.

Predsjednik UFC-a je dodao kako se Jones sigurno ove godine neće boriti i odluči li se za borbu protiv Miočića tada bi se taj meč trebao organizirati početkom 2022. godine.

Odgovori

Back to top button