MMA

Dustin Poirier o epskom ratu s Michaelom Chandlerom: Iznenadila me njegova izdržljivost

Američki MMA borac Dustin Poirier na pozornicu se vratio fantastičnom pobjedom. Diamond je na UFC 281 priredbi u New Yorku gušenjem u trećoj rundi bespoštedne borbe svladao sunarodnjaka Michaela Chandlera.

A Alex Pereira je u glavnoj borbi odlične priredbe u Madison Square Gardenu prekidom u petoj rundi svladao Israela Adesanya i osvojio pojas prvaka srednje kategorije.

U borbi za naslov uspješna je bila i Weili Zhang koja je prekidom početkom druge runde svladala Carlu Esparzu, te vratila naslov prvakinje u slamka kategoriji.

No meč između Poiriera i Chandlera ponudio je pravi rat.

Michael je više puta snažno pogodio Dustina u prvoj polovici prve runde, ali mu je Poirier u završnici pošteno uzvratio. Chandler je rundu završio krvavim licem.

U drugoj rundi Michael je sjajno kontrolirao Dustina i hrvanjem uzeo rundu. Dvaput je rušio Poiriera i dominirao.

A ključan trenutak dogodio se u posljednjoj rundi.

Chandler je u jednoj izmjeni na tlu izgubio poziciju i završio na leđima.

Poirier je zavukao ruku pod Michaelovu bradu i natjerao protivnika na predaju.

– Iznenadila me njegova izdržljivost. Mislio sam kako ću ga već u prvoj rundi ozlijediti, a da je ostalo još nekoliko sekundi u prvoj rundi vjerojatno bih i ranije pobijedio. Baš sam ga pogodio s nekoliko snažnih udaraca koje je čudesno preživio – istaknuo je Dustin Poirier nakon meča i nastavio:

– Dobar je osjećaj kada nekog svladaš gušenjem. I ja sam u prethodnom meču na isti način izgubio protiv bivšeg prvaka. Ali ja se tako nekako borim kada je meč na pet rundi. No sada sam nakon druge runde bio pomalo zabrinut, jer je bilo 1-1. Obični imate više mogućnosti da nešto ispravite ako krene u krivom smjeru, ali sada nije bilo prostora za pogrešku.

Odgovori

Back to top button