Boks

Prvaci iz BK Torcide upisali pet seniorskih pobjeda u 4. kolu Hrvatske boksačke lige

U Zagrebačkom boksačkom centru u subotu je održano je 4. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi, piše na službenom stranici HBS-a.

Na cjelodnevnom programu je bilo gotovo 60 mečeva u svim dobnim skupinama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Mečevi su se na glavnom ringu odvijali od 10 sati ujutro do iza 21 sat!

U konkurenciji seniora i ml. seniora u 4. kolu HBL-a ponovo su dominirali boksači aktualnih prvaka Torcide s pet pobjeda u šest nastupa (Jan Morović, Ivan Rajčić, Ivan Vrkić, Duje Burić i Ivan Vukasović), a jedini poraz pretrpio je Ivan Burić koji je zbog ozljede ramena morao predati meč Patricku Plantiću iz Salone (mlađem bratu Damira i Luke Plantića).

Duje Burić u poluteškoj kategoriji dominantno je pobijedio prekidom u 1. rundi, a posebna uzbuđenja ponudio je meč u teškoj kategoriji do 92 kg između torcidaša Ivana Rajčića i bivšeg torcidaša, a sada člana Leonarda Zagreb Marka Bartulovića.

U sudaru dva teškaša i nokautera, u bespoštednim razmjenama Bartulović je u žaru žestoke borbe u trećoj rundi zadao strahovit udarac Rajčiću nakon sudačkog prekida i suci su prekinuli meč uz diskvalifikaciju Bartulovića.

I konkurenti iz BK Salone upisali su ukupno 5 pobjeda (Ivan Đuka, Josip Marković, Patrick Plantić plus bodovi bez borbe Bilostotsky, te kadet Tomislav Japirko), a iz BK Rovinja samo jednu u pet nastupa (Mateo Paulinić nokautom!).

Veliki broj bodova i pobjeda, čak sedam, upisali su boksači Leonarda Zagreb u svim kategorijama (ml. kadet Enzo Strojanšek, kadet Leopold Mihaljević, junior Mehmed Alispahić i Nikola Vučković, ml.seniori Gašpar Kern i Nikola Hrustić, te u debiju senior Bruno Cikatić (sin pok. Branka Cikatića).

U HBL/mladi Radnički iz Slavonskog Broda osvojio je bodove za čak 6 pobjeda, tri bez borbe (WO): ml. kadet Karlo Krunić (WO), kadet Jan Mikulić (WO), Mihael Bulatović, Lukas Fulanović, kadetkinja Mia Botica (WO), junior Daniel Đukić.

Mladi boksači Broda upisali su 4 pobjede (kadetkinja Barbara Princip, juniori Mateja Zeleni i Juraj Tutundžić (WO), te Ivan Jukičić), a riječki Team Predator osvojio je nove 2 pobjede (kadeti Bajram Mehmeti i Šime Vuletić).

Novu seniorsku pobjedu u Hrvatskoj boksačkoj ligi upisala je i reprezentativka Dea Bolanča (Pit Bull Split) protiv Tajane Koščak (Omega Varaždin), te mladi reprezentativac iz Zadra Petar Krešimir Knežević kojeg sada u Zagrebu trenira Mario Preskar u odličnom meču protiv Pavla Dekarisa Galjanića iz Leonarda.

Odgovori

Back to top button