MMA

Dogovoren okršaj između Paula Coste i Marvina Vettorija

Najjača svjetska MMA organizacija dogovorila je borbu u srednjoj kategoriji između Paula Coste (13-1) i Marvina Vettorija (17-5-1).

Obojica su zadnjih tjedana više puta izrazili želju za međusobnu borbu. Njihov okršaj dogovoren je za 23. listopada na UFC Fight Night 196 priredbi.

Costi je poraz od prvaka Israela Adesanye u rujnu prošle godine bio jedini u profesionalnoj karijeri.

Brazilac je u travnju imao dogovorenu borbu Roberta Whittakera, ali se razbolio te je otkazao meč. Isto je otkazao i dvoboj protiv Jareda Cannoniera koji se trebao održati 21. kolovoza.

Vettori je također posljednju borbu imao protiv prvaka Adesanye. U lipnju su se drugi put međusobno borili, a Israel je ponovno bio bolji.

Prije tri godine Adesanya je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, a sada je bio nešto uvjerljiviji. Prvak je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Pobjednik bi mogao uskoro dobiti novu priliku napasti pojas UFC-ova prvaka.

Uzbudljiva je ovo borba, posebno ako znamo da su obojica do Adesanye poprilično uvjerljivo prolazili kroz posljednje održane borbe.

Pristankom na ovaj okršaj potvrdili su ambicije i samopouzdanje, a sad preostaje saznati kome je to bila pametna i dobra odluka, a tko će na račun nje potonuti niže nego što se nadao.

Odgovori

Back to top button