MMA

Derrick Lewis je spreman boriti se i protiv Stipe Miočića ako Ngannou želi okršaj s Jonesom

Svako malo krenu nagađanja tko bi mogao biti Ngannouov sljedeći protivnik. Od trenutka kada je bio dogovoren meč u kojem je Stipe Miočić branio UFC-ov pojas teškaškog prvaka počelo se sve glasnije govoriti kako bi Jon Jones mogao biti sljedeći borac koji će napasti titulu.

No pregovori između vodstva najjače MMA organizacije i Bones nisu se pomakli s mrtve točke ni prije, ali ni poslije 27. ožujka kada je na UFC 260 priredbi kamerunski udarač nokautom pobijedio Miočića.

Ljubitelji slobodne borbe najviše bi voljeli vidjeti obračun između Ngannoua i Jonesa, ali UFC-ov šef izgleda ne žili popustiti u Bonesovim zahtjevima za veći honorar.

Predsjednik najjače MMA organizacije ne želi popustiti Jonesovom pritisku i sve je izglednije kako bi Derrick Lewis mogao biti protivnik Francisu Ngannou.

Dana je potvrdio kako Jonesa neće nagovarati, a ne bude li se želio boriti, tada će vjerojatno Miočić dobiti priliku da se ponovno vrati na tron.

Neuspjeli pregovori između Jonesa i UFC-a daju mogućnost Derricku Lewisu da napadne pojas, a vjerojatno bi mogao dobiti i najveći honorar u karijeri.

– Cijenim što Jones radi. Od borbe za naslov mogao bih dobiti barem osam milijuna dolara. Nisam pohlepan – kazao je Lewis i dodao:

– Za osam milijuna dolara bih se mogao i večeras boriti. Menadžer zna koliko tražim i poručio sam mu da me ne zove ne budu li prihvatili moju ponudu.

Derrick Lewis smatra kako Stipe Miočić u ovom trenutku ne želi borbu protiv Ngannoua.

– Možete biti veliki koliko god želite, ali to ne znači da ćete pobijediti. Treba biti u dobroj formi, a ja sada pokušavam izgubiti kilograme – kaže Lewis i dodaje:

– Stipe može ostati na trenutačnoj kilaži i nastaviti trenirati, on i dalje ima snagu teškaškog borca. Nije važno hoćete li biti veći, bitne su vještine.

Miočić je uoči posljednje borbe imao 13 kilograma manje od Ngannoua (106,1 kg). Lewis je trenutačno na 129 kilograma i tvrdi da je spreman za Kamerunca.

No što ako se Bones dogovori s UFC-om i dobije borbu protiv teškaškog prvaka?

– Mogu čekati Ngannoua, a ako se on želi boriti protiv Jonesa, neka to i učini. Ja se mogu boriti i protiv Miočića. Spreman sam za bilo kakav dogovor – podvukao je Derrick Lewis.

Odgovori

Back to top button