MMA

Derrick Lewis i Ciryl Gane bore se za privremenog prvaka, UFC je preskočio Stipu Miočića

Prvak teške kategorije Francis Ngannou je nakon trijumfa protiv Stipe Miočića u ožujku, kada mu je oduzeo naslov, najavio kako želi diviziju držati aktivnom. U zadnja tri mjeseca neprestano se govorilo kako će kamerunski udarača UFC-ov pojas braniti protiv jednog od tri boraca, Derricka Lewisa, Jona Jonesa i Stipe Miočića.

Iz promocije je stigla zbunjujuća vijest. Naime, Derrick Lewis i Ciryl Gane bore se za pojas privremenog teškaškog prvaka, a njihov okršaj trebao bi se dogoditi u kolovozu na UFC 265 priredbi.

Dana White se na takav potez odlučio zbog toga što, navodno, Francis Ngannou nije bio spreman braniti pojas u kolovozu.

– To je totalni šok. Raditi borbu za privremenog prvaka tako brzo uistinu je iznenađujuće pogledamo li povijest kategorije. Nadamo se nekom objašnjenu i pokušat ćemo to ispraviti što je prije moguće – kazao je Marquel Martin, predstavnik menadžerske agencije koja zastupa Francisa Ngannoua.

Predsjednik UFC-a Dana White brzo je reagirao na Martinovu izjavu:

‘On pun s*anja, jer zna što se događa i uopće nije šokiran. Nekoliko puta smo mu rekli da će se to dogoditi. Njegov je menadžer nesposoban te se nadam kako će Francis potražiti nove ljude koji će brinuti o njegovoj karijeri’.

Zasad se može samo nagađati što je dovelo do takve UFC-ove odluke. Prošlih tjedana mnogo se govorilo u plaćama boraca, a i Ngannou nisu mogli naći protivnika.

Francisov potencijalni suparnik Jon Jones još uvijek nije potpisao novi pojačani ugovor s UFC-om. Šef Dana White je nepopustljiv.

‘Sjećam se svoje borbe za privremenog prvaka protiv Jairzinha Rozenstruika…’, napisao je Francis Ngannou na Twitteru.

Kamerunac je tom porukom želio skrenuti pažnju na situaciju iz svibnja prošle godine kada je želio borbu za naslov jer je tadašnji prvak Stipe Miočić bio devet mjeseci bez borbe.

Lewis će tako nakon četiri pobjede u nizu dobiti priliku napasti pojas prvaka, barem onaj privremeni, dok će neporaženom Ganeu to biti sedma borba u UFC-u.

Stipe Miočić i Jon Jones u ovom trenutku nisu u UFC-ovim planovima borbe za naslov, jer će Ngannou pojas prvaka braniti protiv pobjednika Ganea i Lewisa. Budu li njih dvojica čekali svoje mjesto u toj borbi, onda će se načekati.

Odgovori

Back to top button