MMA

Demetrious Johnson ne žali što je otišao iz najveće svjetske MMA promocije

Američki borac Demetrious Johnson je u kolovozu 2018. izgubio protiv Henryja Cejuda, te je ostao bez UFC-ovog naslova prvaka muha kategorije.

Najveća svjetska MMA organizacija se dva mjeseca kasnije dogovorila s ONE Championshipom te je razmijenila Johnsona za Bena Askrena.

No to je bio potez kojim se Dana White ne može baš pohvaliti.

Naime, Askren je nakon pobjede i dva poraza otišao u mirovinu, dok je Mighty Mouse i dalje vrlo aktivan.

U travnju prošle godine dobio je priliku boriti se za naslov, ali je nokautom u drugoj rundi izgubio protiv Adriana Moraesa.

Jonson će 27. kolovoza u revanšu dobiti drugu priliku osvojiti pojas prvaka. Mighty Mouse se u posljednjem intervjuu prisjetio razmjene između UFC-a i ONE-a od prije četiri godine.

– Ne trebam osvojiti naslov da budem zadovoljan. Moj odlazak u ONE je bio dobar potez, i poslovno i natjecateljski. Mislim da najbolji borci na svijetu moraju biti uspješni gdje god se natjecali – kazao je Demetrious Johnson i dodao:

– Pogledate Rampagea Jacksona, Mauricia Shoguna Ruu, Wanderleija Silvu, Cro Copa… Taj popis je nešto podulji. Ti borci su na početku karijere bili Aziji, a zatim su završili u Americi. Ja sam počeo u Americi, a sada završavam u Aziji. Drago mi je što se mogu boriti na obje strane svijeta.

Odgovori

Back to top button