MMA

Daniel Cormier smatra kako bi Stipe Miočić trebao dobiti priliku u meču za izazivača

Američko-hrvatski borac Stipe Miočić je svoju posljednju borbu imao lani u ožujku kada je u meču protiv Francisa Ngannoua izgubio pojas UFC-ova prvaka teške kategorije.

Prije desetak dana Kamerunac je prvi put branio naslov, te je pobijedi svog bivšeg klupskog kolegu Francuza Ciryla Ganea.

Ngannou je nakon meča otkrio kako je tri tjedna ranije ozlijedio koljeno, te će uskoro morati na operaciju.

Poslije ga čeka duži oporavak te bi se borbama mogao vratiti krajem ili početkom iduće godine.

Najveća svjetska MMA organizacija mogla bi u međuvremenu ponovno organizirati borbu za pojas privremenog prvaka, a tako razmišlja i bivši prvak, a danas UFC-ov komentator Daniel Cormier.

– Vjerujem kako će UFC ponovno organizirati meč za privremeni naslov, a jedini koji bi u tome mogli sudjelovati su Stipe Miočić protiv Jona Jonesa. Neka se njih dvojica bore, a pobjednik će dobiti meč protiv prvaka. Kada se Francis Ngannou vrati imat ćemo veliku borbu – istaknuo je Daniel Cormier.

Bivši prvak poluteške i teške kategorije naglasio je kako bi Miočić napokon trebao dobiti poštovanje.

– Bude li se organizirala borbe za privremeni pojas, tada to ne mogu napraviti bez Miočića – podvukao je Daniel Cormier.

No nitko ne zna kakve Miočić ima planove i želi li se vraćati u oktogon. Također se ne zna hoće li Jon Jones uskoro biti spreman debitirati u teškoj kategoriji.

– O borbi između Stipe Miočića i Jona Jonesa se govorilo još dok je svaki imao pojas u svojoj kategoriji. Sada imaju priliku organizirati borbu za privremeni naslov, te vidjeti kako se Jones može nositi s teškašima. Dođe li do te borbe ona svakako mora biti za pojas privremenog prvaka – istaknuo je Daniel Cormier i zaključio:

– Njih je teško gledati ako se za nešto ne bore. Neka to bude i za privremeni pojas, a to će idućoj borbi podići vrijednost. Miočić protiv Jonesa je meč koji treba organizirati. A drugi meč koji bi mogao biti jako zanimljiv je između Ciryla Ganea i Curtisa Blaydesa.

Odgovori

Back to top button