MMA

Daniel Cormier ističe kako je Fedor Emelianenko najveći teškaš u povijesti

Daniel Cormier je nedavno izjavio kako Fedor Emelianenko prije desetak godina, kada je bio na vrhuncu, ne bi bio toliko dobar u UFC-u.

I tada je konkurencija u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji bila vrlo jaka: Junior dos Santos, Cain Velasquez, Cheick Kong, Brock Lesnar…

Izjava bivšeg prvaka UFC-ove poluteške i teške kategorije našila je na osudu brojnih fanova, pa je Cormier na svom YouTube kanalu pokušao objasniti:

– Neka svima bude jasno, ja apsolutno volim Fedora. Nedavno sam govorio o tome bi li Fedor mogao vladati UFC-om kao što je vladao Prideom i moja zaključak je bio – ne. Pri tom nisam mislio na razdoblje prije 15-ak godina, nego nešto kasnije – kazao je Daniel Cormier te je mislio na razdoblje između 2009. do 2012. godine.

Bivšem prvaku nije jasno zašto su mnogi osudili njegovu izjavu.

– Fedor u tom razdoblju nije bio tako učinkovit. On je svjetsko čudo i takvi se borci ne pojavljuju često. Kada sve uzmemo u obzir Fedor Emelianenko je najveći teškaš u povijesti. Ja navijam za njega – istaknuo je Daniel Cormier pa se dotaknuo i Miočića:

– Volim Stipu, on je najveći UFC-ov teškaš svih vremena. Međutim, kada vidimo koga je Fedor sve pobijedio u Prideu, onda mu treba ukazati poštovanje. Sviđa mi se Fedor. Ima 45 godina, a i dalje se bori. Kako je samo nokautirao Tima Johnsona.

Teško je govoriti o najvećim svih vremena, što je Cormier dodatno objasnio.

– Kada je Anderson Silva bio glavni, mnogima je bio najveći u povijesti. No kada je napunio četrdesetu i počeo gubiti, onda odjednom Anderson više nije najveći. Ne mogu posljednji rezultati obrisati sve ono što je netko postigao tijekom karijere, pa tako ne možemo umanjiti Fedorovu vrijednost za sve njegove dosadašnje rezultate –zaključio je Daniel Cormier.

Odgovori

Back to top button