MMA

Dana White tvrdi kako većina UFC-ovih boraca zarađuje bolje od boksača

Predsjednik UFC-a Dana White nedavno se još jednom osvrnuo na zarade MMA boraca. Prvi čovjek najjače organizacije u slobodnoj borbi tvrdi kako će jednom dana MMA borci zarađivati više od boksača.

– Naravno da hoće. Pa već sada većina UFC-ovih boraca zarađuje više od boksača na nižim razinama. A borci kao Conor, Khabib, Ronda i Jones, zarađuju više od tih boksača u borbama za naslov – ističe Dana White i dodaje:

– Ne vjerujte sve što čujete, ti borci mnogo zarađuju. Ja godišnje pripremim 40-ak elitnih borbi i ljudi za to plaćaju ‘pay-per-view’. Što mislite koliko onda svaki borac zaradi. Većina UFC boraca zarađuje više od boksača.

Po riječima UFC-ova šefa čini se kako su njegovi borci zadovoljni honorarima.

No onda čudi što neki glasno razmišljaju kako bi se na trenutak preselili u ring, kao što je to u kolovozu 2017. učinio Conor McGregor kada je dogovorio borbu protiv Floyda Mayweathera.

Irac je tada zaradio mnogo više nego obično, navodno 130 milijuna, dok je Mayweather kući odnio 280 milijuna dolara.

Posljednji koji je pokazao interes za boksački meč je Kamaru Usman koji je već nekoliko puta prozvao Canela Alvareza.

– Ove godine rušimo rekorde. fanovi su se vratili, a mi smo dosad rasprodali svaku priredbu. Nadmašit ćemo broj prodanih ‘pay-per-viewa’. Uspješno smo se riješili COVID-krize, a vjerujem da smo i povećali bazu fanova. Porastao nam je i broj pratitelja na društvenim mrežama – zaključio je Dana White.

Odgovori

Back to top button