MMA

Dana White najavio kako bi se Alex Pereira sada mogao okušati u poluteškoj kategoriji

Israel Adesanya je na UFC 287 priredbi u Miamiju nokautom u završnici druge runde pobijedio Alexa Pereiru i vratio pojas prvaka srednje kategorije.

Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i tek prva Izzyjeva pobjeda.

Naime, dvaput su se borili u kickboxingu, prije šest, odnosno sedam godina, i u oba meča slavio je Alex.

I lani u studenom Pereira je u MMA okršaju pobijedio Adesanyu i uzeo mu naslov.

Sada mu je Israel uzvratio i ponovno kročio na tron srednje kategorije. Prvaka su nakon meča pitali želi li MMA trilogiju s Brazilcem.

– Brzo je stigao do naslova, a ja sam da priliku za to, mogao sam reći: ‘Neću se boriti protiv njega, koga je on uopće pobijedio?‘. A on se borio protiv borca iz Top 5 i bio je dobar. Nakon toga sam mu dao priliku. Bio sam sprema na izazov i dao priliku borcu koji me pobijedio u kickboxingu – rekao je Israel Adesanya, a na pitanje hoće li biti revanša je odgovorio:

– Dobio sam instantni revanš zbog svega što sam napravio u tom sportu. Osvojio sam pojas protiv Kelvina Gasteluma, pa ga obranio protiv Roba Whittakera, pa su uslijedili mečevi s Yoelom Romerom, Paulom Costom, Marvinom Vettorijem, pa opet s Robom i onda s Jaredom Cannonierom. To je sedam mečeva! Imao sam težak put i zaslužio taj revanš. Sada on mora proći taj put, ako hoće, a ja mislim da ne želi. On će vjerojatno otići u polutešku i tamo sve razvaliti, on je nevjerojatno težak i opasan borac.

I UFC-ov predsjednik Dana White vjeruje kako će Brazilac prijeći u polutešku kategoriju.

– Mislim da će Pereira prijeći u polutešku. On je čudovište. Znam da je sat vremena prije vaganja trebao skinuti nešto manje od kilograma. Nisam u to siguran, ali vjerujem da će Alex karijeru nastaviti u višoj kategoriji. On će odlučiti gdje se bolje osjeća – istaknuo je Dana White.

Odgovori

Back to top button