MMA

Dana White kritizirao suca Herba Deana: On to treba prestati raditi

Marcos Rogerio de Lima je prekidom u 32 sekundi pobijedio Bena Rothwella u sunaslovnoj borbi UFC Fight Night 197 priredbe koju je predvodio okršaj između Maxa Hollowaya i Yaira Rodrígueza.

No završnica tog meča privukla je posebnu pozornost. Naime, dok je De Lima udarcima zasipao suparnika sudac Herb Dean je gledao i odabirao trenutak kada će prekinuti borbu.

A onda je iznenada uskočio među borce te se odmah povukao. Brazilac je pogledao prema sucu , te nije znao li prekinuo meč ili ne, onda je Dean odlučio označiti kraj dvoboja.

Rothwell je bio potpuno iscrpljen te nije mogao nastaviti borbu. Što bi bilo da je De Lima nastavio udarati.
Neodlučnost suca Herba Deana komentirao je UFC-ov predsjednik Dana White.

– Herb mora prestati dodirivati borce ako borba nije gotova. Uleti među borce, uhvati nekoga za ruku i onda odluči kako ipak možda ne treba prekinuti. Ovdje je dobra stvar što je borba uistinu tada trebala biti prekinuta. Niste vidjeli Bena gdje prigovara u vezi prekida – kazao je Dana White i dodao:

– Sudac ne smije to raditi ako nema namjeru prekinuti borbu. U usporenoj snimci izgleda kao da pleše oko njih i ne zna što napraviti, je li mora uskočiti ili ne. Osobno mi je jako drag i dobar je čovjek. No mora prestati dodirivati borce ako ne želi prekinuti meč.

Odgovori

Back to top button