MMA

Dana White: Jones je jedan od onih boraca koji će na odlasku stvarno dobiti priznanje

Za mnoge je Jon Jones (27-1) najveći borac svih vremena. Nakon što je pokorio UFC-ovu polutešku kategoriju, Bones se nakon tri godine pauze vratio borbama i to u kraljevskoj diviziji.

Američki borac je u ožujku na UFC 285 priredbi ‘submissionom’ pobijedio Francuza Ciryla Ganea i osvojio tron teške kategorije.

Jones svoju prvu obranu naslova ima 11. studenog u New Yorku protiv američko-hrvatskog borca Stipe Miočića.

– Čuo sam Jonesa kako govori da će nakon te borbe otići u mirovinu, no vidjet ćemo što će se dogoditi. Mislim da to ovisi o izazovima koji ga čekaju nakon tog meča – rekao je UFC-ov predsjednik Dana White i dodao:

– Za njega je Miočić najveći teškaš u povijesti, a Jones je najveći borac svih vremena. Imamo okršaj najboljih, je li može bolje od toga? Teško.

Prvi čovjek najveće svjetske MMA organizacije smatra kako se Jonesa trenutačno malo cijeni.

– On je jedan od najvećih boraca svih vremena i točka. Mislim da ga ljudi malo poštuju. Jones je neporažen, nikada nije izgubio u MMA (ne računa poraz protiv Matta Hamilla). Kao mladić se borio protiv najopakijih boraca u poluteškoj kategoriji – rekao je Dana White i dodao:

– Sada je prešao u tešku kategoriju i pobijedio. Jon Jones je jedan od onih boraca koji će na odlasku stvarno dobiti priznanje, koje apsolutno zaslužuje. Svi morate priznati da je opak borac.

Odgovori

Back to top button