MMA

Dan Hooker poručio Makhachevu: Volkanovskog je teško zadržati na tlu, bit će to veliki ispit za Islama

Islam Makhachev ima 11 pobjeda u nizu, a posljednje četiri završio je prekidom. Nedavno je ‘submissionom’ (arm-triangle choke) u drugoj rundi svladao Charlesa Oliveiru i osvojio naslov UFC-ova prvaka lake kategorije.

Dagestanac je nakon meča prozvao Alexandra Volkanovskog, koji je prihvatio izazov. Mnogi ne vjeruju kako Australac može ugroziti Makhacheva.

No tako ne razmišlja Dan Hooker, koji je prije godinu dana izgubio od Islama.

– Svaka čast Makhachevu što je odmah prozvao Volkanovskog jer mu se tako otvara prilika da tako do prvog mjesta na ‘P4P‘ ljestvici. No mislim da neće imati nimalo lagan zadatak premda misli kako će prebiti prvaka perolake kategorije za kojeg je rekao da je mali borac – istaknuo je Dan Hooker i dodao:

– Ako tko tako razmišlja u velikoj je nevolji. Volkanovski je borac kojeg je vrlo teško držati na tlu. Islam stalno ponavlja kako je Alexander nizak, ali u borbi na tlu je jako opasan. Mislim da će Volkanovski biti veliki ispit za Makhacheva.

Volkanovski nema poraza u UFC-u, a protiv Dagestanca će tražiti drugi pojas prvaka.

Makhachev i Volkanovski usmeno su dogovorili svoj meč, ali sada se čeka potez UFC-a. Vrlo je izgledno da se njihova borba dogovori za 12. veljače u Perthu.

Odgovori

Back to top button