MMA

Covington nakon pobjede protiv Masvidala prozvao Dustina Poiriera

Jorge Masvidal nije bio sretan nakon što je na UFC 272 priredbi u Las Vegasu izgubio protiv bivšeg prijatelja Colbyja Covingtona.

Chaos je dominirao tijekom cijele borbe i na kraju je uvjerljivo slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

To je Colbyju bila 17. pobjeda u karijeri i prva nakon poraza u meču za naslov u velter kategoriji protiv prvaka Kamarua Usmana.

A Gamebredu je to bio treći poraz u nizu, prije Colbyja je dvaput izgubio protiv Usmana u borbi za pojas.

No Masvidal ne treba brinuti za svoju ostanak u promociji, jer je nekoliko dana uoči meča potpisao novi ugovor s UFC-om i postao treći najplaćeniji borac.

Covington je iskoristio svoje sjajno hrvanje kojim je kontrolirao veći dio borbe protiv Masvidala. Jorge se uspješno branio, a tek je u četvrtoj rundi pokušao zaprijetiti protivniku, no ponestalo mu je snage.

Pokušao je Masvidal u posljednjoj rundi okrenuti meč, ali Covington nije dopustio bilo kakvo iznenađenje.

– Hrvanje mi nije bilo dobro, trebalo je to biti mnogo bolje. Jednostavno mi nije išlo. U meču sam trebao imati više trenutaka kao onda u četvrtoj rundi, ali hrvački sam zakazao – kazao je Jorge Masvidal.

Mnogi se nadaju kako bi Colbyjev sljedeći protivnik mogao biti Khamzat Chimaev, naravno, bude li švedsko-čečenski borac pobijedio Gilberta Burnsa na UFC 273 priredbi sljedećeg mjeseca.

No Covington je nakon trijumfa prozvao borca lake kategorije.

– Upravo sam počistio ulično smeće u Miamiju, a sada je vrijeme da se pobrinem i za smeće iz močvare Louisiane. Dustin Poirier, gdje si? Ti si sljedeći – poručio je Colby Covington.

Chaos je u UFC-u izgubio samo tri meča, a dva poraza doživio je od prvaka Kamarua Usmana. Šef promocije Dana White spreman mu je ponovno ponuditi borbu za naslov u velter kategoriji.

– Svejedno je u koju kategoriju želi ići, no on je dobar u velteru. A ja mogu samo reći: OK, ponovno je spreman napasti pojas prvaka. Usman je za sada nedodirljiv. Moram razgovarati s Colbyjem i vidjeti kakve ima želje – istaknuo je Dana White.

Odgovori

Back to top button