MMA

Colby Covington bi se vrlo rado borio protiv Kamarua Usmana na četiri dobivena meča

Mnogi su s nestrpljenjem čekali uzvratni meč između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona koji se 6. studenog održao u New Yorku.

Prvak velter kategorije je u glavnoj borbi UFC 268 priredbe jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Covingtona i po peti put obranio naslov.

Bio je to njihov drugi međusobni okršaj. Usman je bio bolji i u prvom dvoboju održanom dvije godine ranije, a borbu je završio prekidom u petoj rundi.

Chaos je u nedavnom intervjuu otkrio kako ponovno želi dobiti priliku boriti se protiv Usmana kojem je dao nadimak – Marty Fake Newsman.

– Želim pobijediti Martyja Fake Newsmana. I tako smo podjednaki, mogla bi se organizirati serija mečeva za prvaka. Recimo, najbolji iz sedam borbi, na četiri dobivena meča. Imamo istu taktiku taktike, sličan stil borbe – kazao je Colby Covington i dodao:

– Kada bi imali sedam borbi, ja bih ga četiri puta pobijedio. Bolji sam od njega.

Nakon posljednjeg meča obojica su se složila kako bi trebali imati trilogiju.

– I on duboku u sebi zna da nije potvrdio kako je bolji borac od mene. Nije me nokautirao, nije me ostavio bez svijesti niti me prisilio na predaju. Bio sam bolji u obje borbe, dobio sam više rundi – istaknuo je Colby Covington i nastavio:

– Druga borba je pripala meni. U četvrtoj rundi sam ga ugrozio i ozlijedio, te mu nisu trebali dopustiti da nastavi meč. Ima sreće što se odmarao čitavu minutu. On mora dominirati da bi potvrdio kako je bolji borac od mene, a to nije napravio.

Covington je uvjeren kako bi trebao dobiti novu priliku.

– Ja sam prvak Amerikanaca, a to je mnogo više od njihovog pojasa. Najdraži sam borac Donalda Trumpa, a to je nešto veće od bilo kakve UFC-ove titule. Protiv Usmana sam bio odličan, uzeo sam čistih šest rundi, možda čak vodim sa 7-3. Ja sam njihov prvak – naglasio je u svom stilu Colby Covington i zaključio:

– Usman je protiv mene imao sreću, a i suci su bili na njegovoj strani. Cijelo vrijeme je varao, a ja niti jednom. Nisam ga gađao u oči, hvatao za ogradu ili udarao u potiljak. A on to stalno radi, ako te netko tamo pogodi vrlo brzo ćeš vidjeti zvjezdice. Ja nisam varalica ni kukavica poput njega. Jednog dana postat ću prvak i dokazati da sam bolji borac od njega.

Odgovori

Back to top button