Boks

Prvak čeka: Furyjev promotor otkrio dvojicu mogućih protivnika

Bob Arum, promotor WBC-ova prvaka Tysona Furyja, otkrio je dvojicu boksača koji bi mogli biti sljedeći protivnici Kralju Cigana.

Mnogo se govorilo kako bi Furyjev suparnik trebao biti Dillian Whyte, no očito su pregovori zapeli, pa je tim prvaka krenuo dalje.

Probleme vjerojatno stvara Whyteova pravna bitka protiv WBC-a, ali li i omjer podjele honorara.

Naime, Furyjevi predstavnici traže da se honorar dijeli 80-20, dok Whyteov tim želi da podjela bude 55-45 u korist prvaka.

– Dillian Whyte bi mogao dobiti borbu protiv Tysona Furyja, ali njegov tim je malo pohlepan. Mi bi čak i pristali na taj meč. Spremili smo im dobru ponudu i zaradu kakvu još dosad nisu vidjeli ni od jedne borbe. No time nisu bili zadovoljni. Razgovarali smo s WBC-ovim predsjednikom Mauriciom Sulaimanom, te je izjavio kako mu se ‘srce slama’, ali dao nam je zeleno svjetlo da Furyju nađemo protivnika i neće mu oduzeti naslov – kazao je Bob Arum, te otkrio moguće protivnike:

– I dalje želimo postići dogovor s Whyteom i ugovoriti meč protiv Furyja, ali sumnjam da će se to dogoditi. Čekat će da završi arbitraža, a Frank Warren i ja u međuvremenu ćemo pokušati pronaći novog protivnika. Jedan od kandidata je Andy Ruiz Jr., te Robert Helenius.

Odgovori

Back to top button