MMA

Claressa Shield se nada nastupu na turniru za milijun dolara: Želim vjerovati da sam bolja od drugih

Američka borkinja Claressa Shields otisnula se u svijet slobodne borbe te je u prvom meču na PFL-ovoj priredbi u lipnju prekidom u trećoj rundi svladala Brittney Elkin.

Jedna od najboljih boksačica na svijetu će svoju sljedeću MMA borbu imati protiv Abigail Montes i to 27. listopada na finalnom turniru PFL-a na kojem će nastupiti i naš Ante Delija, koji će se protiv Brazilca Brune Cappelozze boriti za nagradu od milijun dolara.

Ljubitelji slobodne borbe rado bi vidjelu Claressu na turniru protiv zvijezde promocije Kayle Harrison, no to će malo pričekati.

– Voljela bih da to bude sljedeće godine, ali trebam još trenirati, nedostaje mi iskustva. Mogla bi nastupiti na turniru i pobijediti neke djevojke, ali to je turnir za milijun dolara – kazala je Claressa Shields i dodala:

– Ne želim doći na turnir samo kako bih nastupila. Hoću znati da imam toliko znanja kako bi mogla pobijediti svaku suparnicu na turniru. Zato ne vjerujem da će to biti tako brzo, to bi moglo biti 2023.godine.

Njezina sljedeća protivnica je 21-godišnja Meksikanka Abigail Montes.

– Mnogo sam naučila od posljednjeg meča, a još uvijek svladavam vještine borba na tlu. I dalje učim, to je moja domaća zadaća. A sada s timom pripremamo taktiku za protivnicu – kazala je Claressa Shields i zaključila:

– Ona će me odmah napasti, tražit će udarce rukama i nogama, i pokušat će me rušiti. No njezine dosadašnje protivnice nisu se mnogo kretale. To su bile djevojke koje ne shvaćaju ozbiljno sport, ali ja sam drugačija borkinja.

Odgovori

Back to top button