MMA

Chimaev traži meč protiv prvaka Adesanye: Israel nema mnogo izbora

Khamzat Chimaev je posljednju borbu imao u rujnu prošle godine kada je u ‘catchweightu’ nadjačao Kevina Hollanda.

Švedsko-čečenski borac je uvjerljivo stigao do trijumfa, za nešto više od dvije minute je Amerikanca svladao ‘submissionom’ (D’Arce choke).

I bez obzira na laganu pobjedu koju je izborio prije osam mjeseci još uvijek nema protivnika.

No u zadnje vrijeme svjedočimo prozivkama na relaciji Chimaev – Usman, pa možemo očekivati da će UFC dogovoriti njihov okršaj.

I UFC-ov predsjednik Dana White je potvrdio kako će pokušati organizirati meč između Khamzat Chimaev i bivšeg prvaka velter kategorije Kamarua Usmana.

No Borz ima želju boriti se i za naslov u srednjoj kategoriji protiv Israela Adesanye.

– Promocija ne želi izgubiti Adesanyu kojeg bi završio bez ijednog udarca. U UFC-u se plaše da bih ga ja skinuo s trona i tako završio tu priču. Adesanya im donosi novac, ali to radim i ja. Ne znam protiv koga se on može boriti, nema izbora – rekao je Khamzat Chimaev i nastavio:

– Ja sam hrvač, a pobijedio sam sve udarače. Svladat ću svakog protivnika, ja sam najveći borac bez pojasa. Moji mečevi donose veću zaradu i magnet su za fanove, Svi čekaju moju borbu. Israel nema mnogo izbora i jedino mu ostaje meč protiv mene. I fanovi žele taj dvoboj. Ja mu ne odgovaram po stilu borbe i svi znaju da će protiv mene izgubiti naslov. Zato ga UFC čuva.

Odgovori

Back to top button