MMA

Chimaev se sprema za povratak i tvrdi: Mogu pobijediti Blachowicza i Adesanyu

Khamzat Chimaev (9-0) sprema se uskoro vratiti u akciju. Više ne osjeća posljedice koronavirusa te se maksimalno posvetio treninzima. Čečenski MMA borac, koji živi i trenira u Švedskoj, nedavno je izjavio kako je ‘zdrav i ponovno gladan’. Chimaev je imao tri borbe u UFC-u, a svoju karijeru gradi u velter i srednjoj kategoriji. No ima želju nastupiti i u poluteškoj kategoriji.

– Dvije me težinske kategorije čekaju, a mogu se boriti i u poluteškoj. Sparirao sa s borcima koji su među deset najboljih poluteškaša i oni znaju što se tamo događalo. Mogu pobijediti Blachowicza i Adesanyu – ispalio je Khamzat Chimaev i dodao:

– Jan je pobijedio Israela hrvanjem, a on uopće nije hrvač. Znam kako se nisam dugo borio i nemam mnogo mečeva, ali znam da to mogu učiniti. Samo to još moram pokazati. Vraćam se! Mogu se boriti protiv bilo koga, dajte mi nekoga. Zdrav sam i borit ću se sa svima. Briga me, može i s Brockom Lesnarom.

Chimaev se trebao boriti s Leonom Edwardsom, ali je taj meč tri puta otkazivan. Njihov prvi okršaj u velter kategoriji koji se trebao dogodili u prosincu prošle godine je odgođen nakon što je Chimaev obolio od koronavirusa. Putom je otkazan u siječnju i u veljači, jer se Khamzat nije oporavio od posljedica COVID-19.

Čečenski borac je svoju posljednju borbu imao 19. rujna 2020. kada je nokautom pobijedio Geralda Meerschaerta.

– Imao sam mnogo uličnih borbi, nekad i po desetak dnevno. Kada nisam ozlijeđen mogu se u jednom danu boriti tri-četiri puta. Spariram s mnogo težim borcima od sebe i ako se mogu s njima nositi onda ću pomesti suparnike u svojoj kategoriji – zaključio je Khamzat Chimaev.

Odgovori

Back to top button