MMA

Brock Lesnar smatra kako je u UFC-u trebao zaraditi mnogo više

Američko-kanadski profesionalni hrvač i bivši MMA borac Brock Lesnar jedna je od najvećih zvijezda koja je nastupila u UFC-u.

Priliku na najvećoj svjetskoj MMA organizaciji dobio je nakon samo jedne borbe profesionalne borbe.

U prvom UFC-ovom meču u veljači 2008. izgubio je protiv Franka Mira, no već u studenom iste godine osvojio je naslov prvaka teške kategorije nakon što je pobijedio Randyja Couturea.

– Imao sam ugovor na jednu borbu i tražio sam da mi daju još jednu priliku. I ona je stigla. Pobijedio sam Heatha Herringa, a onda u borbi za naslov i Randyja Couturea – kazao je Brock Lesnar.

Pojas je dva puta obranio (Frank Mir i Shane Carwin), a onda ga je u listopadu 2010. izgubio protiv Caina Velasqueza.

Posljednji meč je imao u srpnju 2016. protiv Marka Hunta, ali je ta borba poništena, jer je Lesnar bio pozitivan na doping-testu.

U prvom ugovoru s UFC-om imao je honorar od 250 tisuća dolara uz dodatnih 200 tisuća za pobjedu. Kasnije je plaća skočila na 400 tisuća pa na 450 tisuća.

U povratničkom nastupu 2016. zaradio je 2,5 milijuna dolara bez postotka od PPV prodaje. Brock je prvi borac koji je dosegao milijun prodanih prijenosa.

– Dana White je dobra osoba. Dobio sam od njega mnogo novca. No vjerujem kako sam trebao zarađivati još više – istaknuo je Brock Lesnar, te otkrio kako je izgubio zanimanje za MMA:

– Teško je više sve to pratiti. Dana je trebao to posložiti malo drugačije, ne može samo trošiti borce. Ali on je u poslu gdje svakog tjedna mora nuditi odlične borbe i to je težak posao. Nije lako ostati na vrhu.

Odgovori

Back to top button