MMA

Brian Ortega želi se boriti protiv Charlesa Oliveire

Brian Ortega se večeras vraća u oktogon te će trijumfom protiv Yaira Rodrígueza pokušati isprati gorak okus koji je ostao od posljednjeg teškog poraza od prvaka perolake kategorije Alexandra Volkanovskog.

Američki borac se nada kako bi mogao uskoro ponovno dobiti mjesto izazivača.

– Želja mi je jednog dana nastupiti u lakoj kategoriji – kazao je Brian Ortega i dodao kako bi se volio okušati protiv Charlesa Oliveire:

– To bi bio sjajan meč. Oliveira je čvrst borac i trenutačno ima sjajan niz. Njegova priča je motivirajuća i baš sam sretan zbog toga. Stalno je gubio i činilo se kao da je gotov. Svi su zaboravili na njega. Borac se u takvim trenucima pita je li to kraj vaše karijere. A onda je prešao u višu kategoriju i počeo dominirati. A ja se želim boriti protiv najboljih.

Charles Oliveira ima 33 pobjede i osam poraza, te je jedan meč poništen. Ima 11 pobjeda u nizu. Lani u svibnju je pobjedom protiv Michaela Chandlera osvojio pojas UFC-ova prvaka lake kategorije, kojeg je u prosincu obranio trijumfom nad Dustinom Poirierom.

U svibnju mu je promocija oduzela naslov jer je na vaganju imao 200-ak grama više od dopuštene granice. Tada je ‘submissionom’ pobijedio Justina Gaethjea.

Odgovori

Back to top button