MMA

Blachowicz otkrio zbog čega je otkazao meč protiv Rakića u ožujku: Bio sam paraliziran

Aleksandar Rakić bori se 14. svibnja na UFC-ovoj priredbi protiv bivšeg prvaka poluteške kategorije Poljaka Jana Blachowicza.

Srpski borac s austrijskom putovnicom mogao bi pobjedom dobiti priliku boriti se za naslov prvaka.

Njihov dvoboj će se dogoditi nešto ranije od meča u kojem će Glovera Teixeire protiv Čeha Jirija Prochazke (11. lipnja u Singapuru) prvi put braniti UFC-ov pojas poluteške kategorije.

A meč između Rakića i Blachowicza trebao se održati u ožujka, no Poljak je tada otkazao nastup zbog ozljede.

– Probudio sam se tog ponedjeljka s bolovima u vratu i pomislio kako sam samo loše spavao. Na treningu smo radili neke vježbe i, kad sam primio jedan udarac osjetio sam oštru bol u vratu. Više nisam osjećao lijevu ruku ni lijevu stranu tijela – rekao je Jan Blachowicz i dodao:

– Bio sam paralizirana. Nije to bila normalna bol, bilo je to nešto mnogo gore. Otišao sam kod liječnika i pregled je pokazao kako mi disk u vratu pritišće živac. Zbog toga mi se činilo kako ne osjećam lijevu stranu tijela. Bilo je užasno. Ne znaš što ti se događa, ne možeš pomicati ruku, jako čudan i zastrašujući osjećaj.

Nakon tri tjedna bio je na novom pregledu koji je pokazao kako operacija nije potrebna. Bivši prvak oporavio uz pomoć lijekova i rehabilitacije.

– Vratio sam se u dvoranu i sparirao punom snagom. Sad sam zdrav, ništa me ne boli i osjećam se dobro – naglasio je Jan Blachowicz.

Odgovori

Back to top button