MMA

Blachowicz je spreman ponuditi uzvratnu borbu Adesanyi koji prije toga mora nešto učiniti

Jan Blachowicz je na nedavnoj UFC 259 priredbi prvi put obranio pojas prvaka u poluteškoj kategoriji. Poljski MMA borac je u okršaju za naslov jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio aktualnog prvaka srednje kategorije Israela Adesanyu.

– Mnogo se bolje osjećam nego kad sam osvojio naslov, sada sam to potvrdio. Pojas UFC-ova prvaka sam osvojio protiv Reyesa, a protiv Adesanye ga obranio. Baš sam ponosan – kazao je Jan Blachowicz te se osvrnuo na Israelovo ponašanje nakon meča:

– Bilo je lijepo dobiti njegovo poštovanje, ali isto tako je sjajno kada znaš da si mu nanio prvi poraz. Sad je na omjeru 20-1 i ja sam borac koji ga je pobijedio. To mi je nevjerojatna stvar i jako sam sretan.

Poljak je otkrio kako se nakon borbe sreo s Danielom Cormierom koji je zajedno s Joeom Roganom i Jonom Anikom komentirao priredbu, te su sva trojica pomalo favorizirala Adesanyu.

Cormier je jednom izjavio kako Blachowicz nije pravi prvak. Nakon što je obranio naslov od bivšeg je prvaka tražio da ponovno iznese svoje mišljenje.

– Sreli smo se i pitao sam Daniela jesam li sada pravi prvak. Kazao sam mu da zaslužujem poštovanje. Problem je što komentatori te borbe nisu gledali mene već samo Adesanyu. No, to mi nije važno, možda su prijatelji – istaknuo je Jan Blachowicz i dodao:

– To ne mogu promijeniti. Oni s time trebaju živjeti, ja sam sretna osoba. Sve što mi se događa trenutačno u životu je sjajno i nitko ne može pokvariti moju sreću.

Prvak poluteške kategorije vjeruje kako će se Adesanya ponovno doći u višu diviziju i bude li tražio dobit revanš, ali trebat će prije toga nešto učiniti.

– Vratit će se u polutešku kategoriju i ostati u njoj. Moguć je revanš, ali sad treba prije borbe za naslov pobijediti nekog borca iz vrha divizije. Tek onda možemo razgovarati o uzvratnoj borbi – zaključio je prvak Jan Blachowicz.

Odgovori

Back to top button