Boks

Borba napokon dogovorena! Fury i Joshua potpisali ugovor za dva meča

Boksački prvaci Anthony Joshua i Tyson Fury potpisali su ugovor za ujedinjenje titula. Joshua je vlasnik WBA, IBF i WBO naslova, dok Kralj Cigana drži pojas WBC-ova prvaka. Nakon višemjesečnih pregovora dogovorene su dvije borbe.

– Sve je potpisano. Uskoro će se znati kada i gdje je prva borba – rekao je Joshuin agent i glavni organizator priredbe Eddie Hearn i dodao:

– Sljedeći mjesec želimo imati sve riješeno. Najteži je dio uvijek onda kada svi trebaju potpisati ugovor. Uložili smo velik trud u ovim pregovorima.

Nedavno je Hearn izjavio kako su s Joshuine strane svi potpisali ugovor, te se još samo čeka Furyja i njegov tim. Očito je drugoj strani trebalo nekoliko dana da dobro prođe ugovor prije nego što stave svoje potpise.

Napokon su to učinili te je organizacija velikog boksačkog spektakla dobila zeleno svijetlo.

– Odradili smo najteži dio. Proteklih nekoliko mjeseci je bilo vrlo naporno – priznao je Eddie Hearn te nastavio:

– Imamo osam ili devet ponuda onih koji žele biti domaćini velike boksačke priredbe. To je jedan od najvećih boksačkih mečeva, pa i jedan od najvećih sportskih događaja u svijetu. Onaj tko će organizirati meč ostvariti će jednu veliku pobjedu.

Boksački spektakl trebao bi se održati u lipnju, a kao domaćin prve priredbe zasad se najviše spominje Saudijska Arabija. Navodno su šeici spremni mnogo uložiti.

Odgovori

Back to top button