MMA

Bisping: Bude li Oliveira pobijedio Makhacheva postat će najveći borac lake kategorije u povijesti

Brazilski MMA borac i bivši prvak Charles Oliveira ovog vikenda ima priliku protiv Dagestanca Islama Makhacheva vratiti naslov lake kategorije.

Naime, UFC je Do Bronxu oduzeo pojas u svibnju uoči meča protiv Justina Gaethjea. Tada se Brazilac na vaganju pojavio s 200-ak grama više od dopuštene granice.

Oliveira je u toj borbi ‘submissionom’ svladao Gaethjea, a tom je pobjedom samo dobio priliku ponovno se boriti za titulu prvaka.

Brazilac ima 14 pobjeda u lakoj kategoriji i 11 u nizu, te je rekorder po broju ‘submissiona’, ukupno ih ima 16!

Još mu jedna pobjeda nedostaje kako bi stigao Tonyja Fergusona i Khabiba Nurmagomedova koji su imali niz od 12 trijumfa u nizu.

Bude li svladao Makhacheva, Oliveiri će to biti treća pobjeda u borbi za naslov, B.J. Penn, Benson Henderson i Khabib Nurmagomedov dosad su četiri puta slavili mečevima za pojas prvaka.

– Pobijedi li Chales Oliveira ovog vikenda Islama Makhacheva moga bi postati najveći borac lake kategorije u povijesti – istaknuo je Michael Bisping u svojoj video objavi na YouTube kanalu i nastavio:

– Stvarno to mislim. Tom bi pobjedom prestigao Khabiba, samo zato što će počistiti sve top izazivače. To nije Khabibova krivnja, ali ne možete zapostaviti rezultate i povijest koju ispisuje Oliveira.

Bivši prvak, a danas UFC-ov komentator dodatno je pojasnio.

– Khabib ima omjer 29-0, a u UFC-u 13-0. Jedan je od najdominantnijih boraca promocije. Izgubio je samo dvije, od 60 rundi u karijeri i to tijesno protiv Justina Gaethjea i Conora McGregora. Umirovio se s 32 godine, nakon tri obrane naslova, na tronu je proveo dvije i pol godine. To je fantastično, ali da se dulje zadržao, tko zna bismo li ga vidjeli kako gubi pojas, a to nikad nećemo doznati i zato ne može biti ‘pound for pound’ broj jedan – rekao je Michael Bisping i zaključio:

– Nije se dugo zadržao u borbama, ali znamo zbog čega se povukao. No ne možemo znati kako bi Khabib prošao protiv novih izazivača. Neke bi pobijedio, ali što bi se dogodilo protiv Charlesa Oliveire? To možemo samo nagađati.

Odgovori

Back to top button