MMA

Anthony Pettis za najboljeg borca lake kategorije svih vremena izabrao B.J. Penna

Američki MMA borac Anthony Pettis je devet godina proveo u UFC-u, a 2021. je prešao u PFL. Tijekom karijere u najvećoj svjetskoj organizaciji slobodne borbe izborio je 11 pobjeda, a ima i devet poraza.

U kolovozu 2013. je pobjedom protiv Bensona Hendersona osvojio pojas UFC-ove lake kategorije, a 15 mjeseci kasnije je obranio naslov svladavši Gilberta Melendeza.

No već u sljedećem nastupu ostao je bez titule. U ožujku 2015. je izgubio protiv Rafaela dos Anjosa.

Pettis je nedavno izabrao pet najboljih boraca lake kategorije svih vremena, a na prvo je mjesto uvrstio B.J. Penna.

– On je jedan od prvih pravih boraca. Bez B.J. Penna teško da bi se nešto od ovoga dogodilo. Onda je tu svakako Ben Henderson, pa neporaženi Khabibom, koji je u svoje vrijeme dominirao kategorijom. Među prvih pet je sigurno i Dustin Poirier, a ja bih bio na petom mjestu – kazao je Anthony Pettis, te dodao kako bi se našlo i neko mjesto za Islama Makhacheva, ali on još ‘ima posla’:

– Pobijedio je Alexandra Volkanovskog, koji je nevjerojatan borac, ali nije laka kategorija. Makhachev još nije branio naslov protiv nekog borca iz Topa 10 lake divizije. Još se mora dokazati, ali je sjajan borac. Teško je kada dođete na vrh, onda se stvari mijenjaju, imate sponzore koji vas privlače, događaje, promocije, mnogo je obveza osim treninga… Ne znam hoće li nastaviti dominirati.

Odgovori

Back to top button