MMA

Aleksandar Rakić želi borbu protiv Anthonyja Smitha, a predložio je i datum za mogući okršaj

Srpski borac s austrijskom putovnicom Aleksandar Rakić u ožujku je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Thiaga Santosa, te iskazao želju boriti se za naslov poluteške kategorije.

No nekoliko tjedana kasnije Čeh Jiri Prochazka je nakon nokauta protiv Dominicka Reyesa preskočio Rakića na ljestvici izazivača, te dobio priliku biti pričuva u meču za pojas prvaka između Jana Blachowicza i Glovera Teixeire, koja će se 30. listopada održati u Abu Dhabiju.

Aleksandar je već šest mjeseci bez borbe, ali i bez protivnika. No Anthony Smith je nakon nedavne pobjede protiv Ryana Spanna prozvao srpskog borca, koji je putem Twittera odgovorio: ‘Slobodan sam u prosincu’.

– Djed Božićnjak dolazi. Nitko me nije prozvao osim Smitha i to poštujem, ali još uvijek čekam. Nakon našeg meča izborio je tri pobjede, no mora biti pažljiv oko svojih želja. Bude li UFC želio taj meč, možemo se boriti 18. prosinca. Nakon toga ću se boriti za naslov – iznio je svoj plan Aleksandar Rakić i nastavio:

– Smith je napredovao od naše borbe. Kad me prozvao, to mi je bilo nešto novo i zbog toga mi se sviđa. A datum okršaja baš mi odgovara, baš bih volio završiti godinu. Ta priredba još uvijek nema glavne borbe. I on je potvrdio da bi bio spreman do tog datuma.

Rakić nije mogao dobiti borbu protiv Prochazke, ali i dalje ističe kako želi borbu za naslov. No najvažnije mu je što želi ostati aktivan i jednog dana napasti titulu.

– Borba za naslov je 30. listopada i ne znam koliko će prvak nakon toga odmarati. U UFC vjerojatno već razmišljaju kako će Jiri biti sljedeći izazivač, a ja želim ostati aktivan – istaknuo je Aleksandar Rakić i zaključio:

– Promocija gura Jirija premda ima samo dvije pobjede u UFC-u. Ja ih imam sedam i moje vrijeme dolazi. On je poguran poput Michaela Chandlera koji se za titulu borio nakon jedne borbe. Proći će kao neki drugi borci poput Volkana Oezdemira ili Johnnyja Walkera. Njih je UFC pogurao, a kad su izgubili onda su na njih svi zaboravili.

Odgovori

Back to top button