Boks

Spektakl na Jarunu, 91 boksač u borbi za medalje na državnom prvenstvu za seniore do 22 godine

Od petka do nedjelje na otvorenom borilištu BK Gladijator na Jarunu održat će se državno prvenstvo za seniore U-22 i državno prvenstvo za sve ženske kategorije, piše na službenoj stranici HBS-a.

Stigle su prijave za ukupno 91 natjecatelja (50 boksačica i 41 boksača) iz 38 klubova.

Mečevi u otvorenom borilištu BK Gladijatora na Jarunu (južna strana jezera Jarun, kod skate-parka) počinju u petak, 24. rujna u 15 sati.

Službeno vaganje je u petak na rasporedu od 11 do 12.30 sati u prostoru otvorenog borilišta BK Gladijatora na Jarunu, a nakon vaganja bit će obavljen ždrijeb natjecanja.

Borbe u subotu, 25. rujna počinju u 14 sati, a finala su na rasporedu u nedjelju, 26. rujna od 12 sati.

Vaganje u subotu i nedjelju bit će od 8 do 9 sati u hostelu Zagreb, Savska cesta 179.

Među prijavljenima za državno prvenstvo U-22 ima sjajnih mladih boksača i reprezentativaca, kandidata za Svjetsko seniorsko prvenstvo za mjesec dana u Beogradu – u kategoriji do 71 kg ponovo bi se u ringu mogli sučeliti reprezentativci Filip Kolar iz Čakovca i Petar Cetinić iz Rijeke. U polusrednjoj kategoriji su i Josip Gečević (Leonardo) i Petar Pavčec (Nokaut Zagreb).

U kategoriji do 75 kg ponovo bi se mogli među konopcima naći Gabrijel Veočić iz Sl. Broda i Noa Ježek iz Titan Gyma Zagreb. U istoj kategoriji je i odlični Jasmin Pašagić iz splitskog Jokera.

Na popisu su i mladi reprezentativci, Puljani Diego Mamić (60 kg) i Patrik Licul (63,5 kg), Marko Pudić (Brod, 63,5 kg), Antonio Tkalčić (BK David Koprivnica) i Marin Jelačić (Pauk) u 67 kg, Petar Leskur (Grom, 80 kg), teškaši Kristijan Duje Gaćina (Gladijator, 92 kg), Luka Raguž (Titan), Karlo Šoštarec (Čakovec, +92 kg) itd…

U ženskoj konkurenciji na Jarunu će boksati najuspješnija hrvatska boksačica i olimpijka Nikolina Ćaćić (BK Omega Zagreb) koja se prvi put nakon Olimpijskih igara u Tokiju spušta u kategoriju do 54 kg, Sara Kos (BK Petar Zrinski) u 63 kg, Dea Bolanča (Pit Bull Split, 57 kg), Ivona Brnić (Grom, 75 kg), Lidija Šćrbec (Titan Gym), itd… a u mlađim kategorijama među prijavljenima je i brončana s Europskog prvenstva Nika Lopac (Senj, +80 kg).

Iz splitskog Pit Bulla dolazi čak devet boksačica!

Uglavnom, čeka nas još jedan boksački spektakl na otvorenom, kvalitetni i uzbudljivi mečevi za medalje i naslove državnih prvaka u jedinstvenom ambijentu sportsko-rekreacijskog parka Jarun, a prema vremenskoj prognozi, u savršenim, sunčanim uvjetima!

Održana dva kola Hrvatske boksačke lige, u lipnju i rujnu, u otvorenom borilištu i u organizaciji BK Gladijatora na Jarunu pokazala su se kao pun pogodak i veliki dobitak u popularizaciji kvalitetnog olimpijskog boksa.

Odgovori

Back to top button