Kick & Thai

VIDEO Objavljena snimka kako je došlo do nereda na Gloryjevoj priredbi

Još se nije slegla prašina koja se podigla nakon velikih nereda i masovne tučnjave tijekom Glory 80 priredbe koja se subotu navečer održala u belgijskom Hasseltu.

Priredba je prekinuta nakon druge runde kickboksačkog okršaja između Marokanca Badra Harija i Poljaka Arkadiusza Wrzoseka.

Kaos u dvorani zakuhali su fanovi boraca koji su se u tom trenutku nalazili u ringu, a onda su se u jednom trenutku neredi proširili cijelom dvoranom.

Događajima u dvorani nazočio je i naš najbolji kickboksač Antonio Plazibat, koji je putem svog Instagram Storyja obavijestio fanove o incidentu.

Glavni akteri incidenta bili navijači poljskog i marokanskog borca, koji su se uskomešali tijekom pauze između druge i treće runde.

Kako se situacija nije smirivala objavljeno je kako će meč između Harija i Wrzoseka biti prekinut što je bio okidač da huligani krenu u rušilački pohod.

Nastao je kaos i počela je masovna tučnjava, letjele su stolice i razni predmeti.

Najveća kickboxing organizacija je nakon incidenta objavila priopćenje:

‘Glory strogo osuđuje incident koji su se dogodio 19. ožujka tijekom Glory 80 priredbe. Posljednjih deset godina Glory uspješno održava sigurne priredbe svjetske klase u mnogim gradovima i državama širom svijeta.

U pripremi ove priredbe u belgijskom Hasseltu radili smo s lokalnim tijelima i ustanovama, sve s ciljem da bismo nastavili svoju praksu organiziranja priredbe na kojoj će svi biti sigurni.

Nažalost, skupina individualaca s lošim namjerava prisustvovala je priredbi. Njihovo ponašanje ugrozilo je sigurnost. Uz sigurnost svih prisutnih u prvom planu te uz zahtjev lokalnih autoriteta, Glory je prekinuo priredbu.

Prvi put se ovako nešto dogodilo na Gloryjevoj priredbi, a danas možemo biti sretni što smo dobili obavijest kako nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. Sigurnost naših sudionika i posjetitelja nam je uvijek na prvom mjestu’.

Glory se svima ispričao te otkrio kako će pokrenuti svoju istragu.

Pogledajte nerede koje su snimili gledatelji u dvorani:

Odgovori

Back to top button