Kick & Thai

Spektakl u Puli! Subotnje državno prvenstvo u tajlandskom boksu bit će i izborno za nastup na SP-u

Pulska Arena ugostit će u subotu najbolje hrvatske borce u tajlandskom boksu. Državno prvenstvo održat će se u konkurenciji juniora, mlađih seniora i seniora, a stiglo je 70-ak prijava. Bit će to jubilarno 20. Prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu koje će ponuditi 40 atraktivnih borbi. Početak natjecanje je u 14 sati.

– Sve je spremno i nadam se odličnoj priredbi – istaknuo je predsjednik saveza tajlandskog boksa Mario Franić.

Uzbudljivi dani borilačkog sporta u Puli počinju današnjim seminarom za suce i trenere koji će se od 17 sati održati u Domu hrvatskih branitelj.

– Imat ćemo razne goste, a među njima će biti predsjednici i izbornici Slovenije, te Crne Gore. Dogovorili bi suradnju, jer želimo organizirati neke turnire kako bi se što bolje pripremili uoči Svjetskog prvenstva – dodao je Mario Franić.

Hrvatski izbornik Siniša Andrijašević vjeruje kako će ovo natjecanje biti kvalitetnije od onog koje se lani održalo u Zadru.

– Borci su trenirali u teškim uvjetima, a još je teže što nisu imali gdje nastupiti. Prošlogodišnje natjecanje u Zadru je s obzirom na situaciju bilo dobro, a vjerujem kako će ovo u Puli biti još bolje. Svi imaju dobar motiv pokazati što znaju jer će to natjecanje biti izborno za reprezentaciju. Nitko nije otpao i mislim da ćemo imati odlično prvenstvo – kazao je izbornik Siniša Andrijašević.

Uz atraktivne borbe, program na prvenstvu će upotpuniti i turnir četvorice. Pobjednik gala večere u studenom putuje na Tajland na završni ‘Punch It Newcomers Challenge’ turnir.

U prvom polufinalu se Amel Dizdarević iz porečkog Kinga bori protiv Sinana Karasubasija iz novosadskog Black Gyma, dok će se u drugom dvoboju Dalen Ostović iz Punch It gyma boriti protiv Crnogorca Miloša Petrovića.

Odgovori

Back to top button