Karate

Hrvatska karate reprezentacija bori se protiv Crne Gore za zlato na EP-u, karatašice love broncu

Hrvatska muška karate reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Karlo Raguž) plasirala se u finale 56. EP u karateu u Poreču, u kojem će se u nedjelju za naslov europskog prvaka boriti protiv Crne Gore.

Nakon pobjede nad Finskom 3-0, naši su karataši danas bili bolji od vrlo jakih reprezentacija BiH 3-0, Ukrajine 3-2 i Francuske 3-1.

Izvrstan natjecateljski dan otvorio je Zvonimir Živković uvjerljivim trijumfom 7-2 na startu meča s BiH u osmini finala. Anđelo Kvesić nastavio je u pobjedničkom stilu (6- 1), koji je zaključio Ivan Martinac stigavši do pobjede 8-0 diskvalifikacijom protivnika.

Vrlo uzbudljivo je bilo u četvrtfinalnom susretu s Ukrajinom (3-2). Unatoč početnom porazu Ante Mrvičića (0-4). uslijedili su bodovi Ivana (3-0) i Anđela Kvesića (3-1).

Zvonimir Živković hrvatsku vrstu doveo je nadomak polufinalu, jer je u svom dvoboju poveo 4-0. Ipak, ukrajinski predstavnik je preokrenuo i slavio rezultatom 7-5. Enes Garibović dominirao je u odlučujućem susretu s 8-0.

Za finale naši su se borili s Francuskom, s kojom su u posljednje vrijeme na velikim natjecanjima u pravilu gubili.

No ovog puta su naši bili uspješniji, iako je Zvonimir Živković prvu borbu izgubio 4-3. Ukupnih 3-1 za Hrvatsku ostvarili su Anđelo Kvesić (2-1), Ivan Martinac (2-0) i Enes Garibović (2-1).

Hrvatska karate reprezentacija, Poreč 2021. Foto: Jan Mastrović

Ženska nacionalna vrsta u borbama (Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Mia Greta Zorko) sutra se u susretu za broncu sastaje sa selekcijom Francuske.

Jučer su Hrvatice slavile protiv Engleske (2-1), a u današnjem nastavku pobijedile su Grčku 2-1 (Zorko 0-1. Lenard 4-0, Vukoja 8-0), a onda u četvrtfinalu izgubile protiv Njemačke 2-0 (Vukoja 0-3, Lesjak 2-2).

S obzirom na to da je Njemačka iznenađujuće izborila finale pobjedom protiv Francuske, naše su djevojke dobile prigodu boriti se u repasažu za brončano odličje. S BiH je završilo 1-1, ali u konačnici je bila to pobjeda hrvatskih karatašica zahvaljujući većem broju osvojenih bodova 8-6. (Lenard 0-0, Lesjak 4-1, Vukoja 4-5).

Počele su i kate u parakarateu. Za Hrvatsku tijekom vikenda nastupaju Danijela Topić, Toma Matijević, Roko Boduljak i Miroslav Rakić.

Hrvatska zasad ima jedno odličje (ekipno finale borbe (M) ), te četiri susreta za brončanu medalju – Ivan Kvesić (-84 kg), Enes Garibović (-75 kg), Boran Berak (-67 kg) i hrvatska ženska reprezentacija u ekipnim borbama.

Nedjeljni meč između Hrvatske i Crne Gore za muško ekipno zlato bit će posljednji na 56. EP u karateu u Poreču na kojem sudjeluje 596 natjecatelja iz 47 zemalja.

Svi ostali nastupi naših boraca na rasporedu su u subotu.

Iduća dva dana prijenosi finalnih susreta na 2. programu HTV-a u 11.50 sati.

Odgovori

Back to top button