Kick & Thai

Rico Verhoeven nema želju posvetiti se slobodnoj borbi: Meni MMA nema smisla

Nizozemski kickboksač Rico Verhoeven već godinama vlada Gloryjevom teškom kategorijom.

Lani se borio tri puta, na siječanjskom turniru teškaša pobijedio je Hesdyja Gergesa, te u finalu Tarika Khbabezaa.

U fantastičnom meču Glory Collision 3 priredbi, koja se održala u listopadu, prekidom u četvrtoj rundi je svladao Jamala Ben Saddika.

Tom je pobjedom po deseti put obranio naslov prvaka teške kategorije, te mu je to bio 15. trijumf u nizu.

– Želite li biti najbolji onda morate prihvatiti kritike. A ja sam sebi najveći kritičar. Kada nešto krivo napravim odmah to želim popraviti i biti bolji u sljedećoj borbi – kaže Rico Verhoeven i nastavlja:

– U svakom meču naučiš nešto novo, tako rasteš kao borac i kao osoba. Stalno se želim razvijati i uvijek nađem prostora za napredak. Tako je bilo i u posljednjem meču protiv Ben Saddika. Ta me borba navela da treniram još snažnije.

Sudac je u meču između Rica Verhoevena i Jamala Ben Saddika nekoliko puta brojao Nizozemcu, koji se čudesno vratiti i u četvrtoj rundi nokautirati Marokanca.

Rico je tako nastavio dominirati Gloryju, premda bi ga neki htjeli vidjeti i u slobodnoj borbi.

– Meni MMA nema smisla. Želiš li biti najbolji u nečemu, tada se moraš tome posvetiti. Trebaš usmjeriti svu svoju strast u to što radiš kako bi u tome bio najbolji. Volim boks i to dio mog treninga u kickboxingu. Slobodna borba je potpuno drugačiji sport – kazao je Rico Verhoeven koji je 2015. nastupio u svojoj jedinoj MMA borbi na RXF priredbi i prekidom pobijedio Rusa Viktora Boguckog.

Odgovori

Back to top button