Kick & Thai

Overeem ističe kako je Verhoeven sjajan primjer modernog borca

Alistair Overeem je nakon otkaza u UFC-u karijeru odlučio nastaviti u Gloryju. Demolition Man je već u povratničkoj borbi dobio priliku napasti pojas prvaka.

Overeem će se na Glory Collision 3 priredbi 23. listopada u Arnhemu boriti protiv svjetskog prvaka teške kategorije u kickboxingu Rica Verhoevena.

Još se prije osam godina govorilo o njihovom međusobnom okršaju, koji će se za tri tjedna napokon dogoditi.

– Bilo je to davno, ali sjećam se toga. Rico je od tada mnogo napredovao, postao je odličan borac i sjajna osoba – kazao je Alistair Overeem i otkrio neke detalje u pripremama za borbu:

– Mnogo njegovih borbi moramo pregledati i analizirati. Trebamo na vrijeme napraviti domaću zadaću i to baš sada radimo.

Rico Verhoeven je već šest godina apsolutni vladar teške kategorije i ima 14 pobjeda u nizu. Demolition Man vjeruje da zna kako može zaustaviti protivnika.

– Kickboxing se stalno razvija, a i Rico stalno napreduje. Stalno je u vrhu i svakom borbom je sve bolji. On je definitivno poseban kickboksač i sjajan primjer modernog borca – istaknuo je Alistair Overeem i podvukao:

– Rico je ogroman i u tome je njegova prednost. Apsolutno je drugačiji borac od ostalih kickboksača prije deset godina. On je sposoban sve promijeniti. Ima odličan tim koji sjajno analizira protivnika i traže mu slabosti. U tome su jako dobri.

Overeemu će to biti prvi meč u kickboxingu od 2010. kada je u finalu K-1 Grand Prix turnira u prvoj rundi nokautirao Petera Aertsa.

Odgovori

Back to top button