Kick & Thai

Ivan Bertić svjetski prvak u tajlandskom boksu, Vito Košar osvojio srebro

Vito Košar i Ivan Bertić, članovi kluba Tajlandskog boksa Škorpion iz Zagreba, nastupili su na Svjetskom prvenstvu u Muay Thaiju u Abu Dhabiju. S njima je putovao trener Mario Košar.

Vito Košar je doprvak svijeta u kategoriji do 86 kilograma, a do srebrne medalje je stigao u vrlo oštroj konkurenciji.

Naš borac imao je devet jakih protivnika u kategoriji i tri vrlo teška meča gdje je uz dva nokauta uspio doći do finala.

U borbi za naslov izgubio je protiv Palestinca, meč je bio vrlo izjednačen, a suci su na kraju pobjedu dodijelili protivniku.

No Vito je još jednom pokazao koliko je talentiran borac, a njegov marljiv rad govori da će još godinama biti u vrhu i vladati u kickboxingu u svim ringovnim disciplinama.

Ivan Bertić je natjecanje u kategoriji do 91 kilogram otvorio sjajnim nokautom ‘high kickom’, a onda mu je u sljedećoj borbi protivnik predao, te je tako stigao do finala.

Ivan je u četvrtfinalu nokautom u prvoj rundi pobijedio egipatskog predstavnika Ahmeda Atu, a njegov fantastičan potez pogledajte OVDJE.

U borbi za zlato čekao ga je Marokanac. U tri vrlo zahtjevne i teške runde, Ivan je pokazao više od svog suparnika, te je osvojio naslov svjetskog prvaka u Muay Thaiju.

Odgovori

Back to top button