Kick & Thai

Antonio Plazibat: Nije važno koliko ćeš puta pasti, ali nastaviš li dalje – možeš uspjeti

Solinjanin Antonio Plazibat već je više od godinu dana na prvom mjestu izazivača Gloryjeve teške kategorije.

Najbolji hrvatski kickboksač (22-4) je prošlog mjeseca saznao kako će dobiti priliku boriti se protiv Rica Verhoevena (60-10) za naslov.

Njihov meč trebao je predvoditi Glory Collision 5 priredbu u ožujku, no kako se Nizozemac ozlijedio, borba je odgođena za neki kasniji datum. Rica čeka dug oporavak.

U međuvremenu će Glory organizirati turnir četvorice, a pobjednik će se boriti protiv Plazibata za privremeni pojas prvaka.

Antonio je nedavno gostovao u MMA Institut podcastu gdje je govorio o putu do uspjeha, te kako je stigao do prilike postati najbolji kickboksač na svijetu.

– Ne može se iz jednog meča vidjeti je li netko dobar ili ne, potrebno je nekoliko tvrdih borbi i onda nakon toga, taj će borac nastaviti ići naprijed. ‘Rokat’ će sve, ili će reći da to nije za njega. Više se radi o nekakvoj psihi. Naprimjer, Murthel Groenhart ima brata za kojeg bi svi skočili u vatru da će taj napraviti čudo, a za njega nitko nije mislio da će išta napraviti. Na kraju je Murthelov brat postao bodybuilder, maneken, a ovaj drugi je stigao do naslova Gloryjeva prvaka – kazao je Antonio Plazibat, te objasnio koliko je važno naporno trenirati kako bi stigao do uspjeha:

– Prije nekoliko sam godina čuo jednu izreku: ‘Radi jako, a moli još jače‘, to ću si tetovirati. Doslovno mislim da treba ići glavom kroz zid, a moliti se još jače. To je recept za uspjeh. Nije važno koliko ćeš puta pasti, ali nastaviš li dalje – možeš uspjeti.

Naš borac smatra kako borci trebaju pažljivo iskorištavati prilike.

– Borilački sport otvara mnoga vrata. Ponekad se zamislim i zapitam što ja to radim. Ako ste imalo inteligentni i niste zatvarali vrata na ružan način, uvijek ćete nakon karijere imati ljude kojima se možete javiti i napraviti neki posao. Novca u borilačkom sportu gotovo pa nema i rijetki nešto zarade, ali druge stvari su uvijek tu – istaknuo je Antonio Plazibat.

Solinjanin se dotaknuo problema s kojima su suočeni mladi borci da dostignu neku popularnost, a govorio je i o boksačkom meču između Jakea Paula i Tommyja Furyja.

– Popularnost je dobra i loša. Više puta sam vidio mlade borce koji se umisle. Drago mi je da su oni popraćeni, ali nekima to udari na ego na krivi način. Oni misle da su napravili neke rezultate, a realno ih nema nigdje. Oni su kroz medije postali popularni, a nemaju nikakvih rezultata. Vidio sam više momaka kojima je to podiglo ego i misle: ‘Ja sam zvijezda, što bi ti mene trenirao?‘. Tko si ti? U borilačkom svijetu ne postojiš’, rekao je Antonio Plazibat, te se osvrnuo na meč između Paula i mlađeg Furyja:

– Sad je to doba influencera. Trenutačno najpraćeniji boksač na svijetu je Jake Paul, i Tommy Fury također. Tysonov brat se natjecao u nekakvom realityju showu i tu je postao popularan. Sad je to kao najpraćeniji meč. Realno, da se na njihovoj razini bilo tko drugi bori, nitko ne bi gledao taj meč. Ni majke im ne bi došle pogledati taj meč.

Plazibat je spomenuo kako se jednom zezao da bi pristao na meč protiv Bake Praseta. No dodao kako bi razmislio o ponudi.

– Trebalo bi se raditi o nekakvoj nenormalnoj lovi da pristanem na takav meč – podvukao je Antonio Plazibat.

Odgovori

Back to top button