Kick & Thai

Antonija Zec osvojila broncu na kickboksačkom turniru na Europskim igrama u Krakovu

Europske igra u Poljskoj su povijesne za tajlandski boks i kickboxing jer su ti sportovi prvi put u povijesti imali privilegij biti dio velike olimpijske priče.

Pit Bull je kao jedini klub u Europi (a najvjerojatnije i u svijetu) izborio četiri vize u tri borilačka sporta – dvije u tajlandskom boksu te po jednu u boksu i kickboxingu (full contact disciplina), , piše na Facebook stranici Pit Bulla.

A Hrvatska je na ovogodišnjem natjecanju u Krakovu osvojila još jednu medalju.

Naša kickboksačica Antonija Zec osvojila je broncu u kategoriji do 70 kg u disciplini ‘full contact’.

Splićanka je medalju osigurala dan ranije kada se plasirala u polufinale.

No u meču za finale izgubila je protiv natjecateljice iz Srbije Aleksandre Krstić s 0:3.

Trener Marko Žaja imao je čast kao prvi i jedini trener u Europi voditi natjecatelje u tri sporta a to je i prouzročilo i dosta problema oko akreditiranja i ostalih logističkih detalja.

Naši thai borci Marija Bodač i Toni Ćatipović nažalost su dobili najteži mogući ždrijeb te su već u prvom kolu izvukli najbolje borce cijelih Igara.

Pružili su izuzetno kvalitetne borbe i najveći otpor glavnim favoritima Igara koji su se nakon njih prošetali do zlata. Velika šteta jer su oboje vrijedili za najmanje srebrna odličja.

Dea Bolanča je u boksu dala također hrabar i kvalitetan meč protiv odlične protivnice i stekla ogromno iskustvo za nastavak karijere.

A Antonija Zec već godinama postiže vrhunske rezultate zahvaljujući kojima je ostvarila plasman u kickboxingu (full contact do 70 kg) a osvajanje povijesne medalje na Europskim Igrama kruna je njene dosadašnje karijere!

U sjajnoj četvrtfinalnoj borbi protiv prvakinje Turske Sebriye Gur zasluženo je slavila odlukom sudaca nakon tri runde pravog rata. Antoniju je na putu do finala zaustavila Aleksandra Krstić.

Odgovori

Back to top button