Karate

Virovitičani najuspješniji na državnom prvenstvu u katama

UU Rijeci je održano Prvenstvo Hrvatske u katama za kadete, juniore i mlađe seniore, a prijenos uživo bio je putem YouTube kanala CroRing.

Na prvenstvu je nastupilo 107 natjecatelja iz 27 klubova.

Najuspješniji su bili natjecatelji Virovitice koji su osvojili dvije zlatne i dvije brončane medalje, ispred Slavonskog Broda s jednim zlatom, tri srebra i jednom broncom.

Omega, Alfa, Rab-Enpi, Kik i Hrvatski Sokol osvojili su po jednu zlatnu medalju.

– I ovo je natjecanje održano po svim epidemiološkim mjerama. Moram pohvaliti natjecatelje, trenere i sve sudionike natjecanja, jer su svi držali protokola – rekao je Marc-Antonio Haberle, predsjednik Natjecateljske komisije i dodao kako je to bilo posljednje natjecanje ove godine:

– Trebali smo još održati državno ekipno prvenstvo u karateu, ali smo ga otkazali. Stiglo je mnogo prijava i natjecanje bi trajalo dva-tri dana. To bi bio veliki rizik, pa smo od toga odustali.

Sljedeće aktivnosti Hrvatskog karate saveza ovise o epidemiološkoj situaciji.

– Početkom travnja organizirat ćemo seniorsko prvenstvo u karateu i katama, te to će biti izborno natjecanje, jer se u svibnju trebao održati EP. A nakon toga slijedi natjecanje i za mlađe uzraste – kazao je Marc-Antonio Haberle.

Trebali smo još održati državno ekipno prvenstvo u karateu, ali smo ga otkazali. Stiglo je mnogo prijava i natjecanje bi trajalo dva-tri dana. To bi bio veliki rizik, pa smo od toga odustali – kaže Haberle

Odgovori

Back to top button